Dragon_X Opublikowano 5 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Witam. Bardzo proszę o pomoc w następującej kwestii. Wiem, że podobny temat był wielokrotnie poruszany ale niestety nie znalazłem odpowiedzi. Chodzi o polaczenia bowdena ze snapem poprzez lutowanie. Czy można to zrobić zwykłą lutownicą i cyną, czy potrzebny jest jakiś specjalny topnik? Ta metoda wydaje mi się bezpieczna i trwała. Doprecyzuję, ze na końcu bowdena będzie tak naprawdę wlutowana regulacja a do niej przykręcony snap. Kolejne pytanie czy regulacja koniecznie musi być po stronie steru czy może być po stronie Serwa, czy też stosuje ktos regulację obustronnie? Bardzo proszę o pilną pomoc, gdyż dzis chcę skończyć zbroić model żeby jutro jak będzie pogoda polatać ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 5 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Zwykłą lutownica i cyna + jakaś dobra pasta. Co do regulacji od strony serwa - nie spotkałem się w sumie nigdy, zawsze robiłem od strony popychacza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon_X Opublikowano 5 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 W zestawie z lutownicą mam jakąś pastę. Prawdę mówią nigdy nie używałem. Możesz mi opisać proces jak to zrobić? Drugi pomysł jaki mam to w regulację wkleić na ca kawałek białej otuliny a w nią sam bowden, całość na CA, tylko mam wątpliwości czy to się sprawdzi. Pytam o regulację od strony Serwa zamiast steru ponieważ od strony steru nie mam miejsca na dorobienie regulacji. Bardzo dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 5 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Kolejne pytanie czy regulacja koniecznie musi być po stronie steru czy może być po stronie Serwa, czy też stosuje ktos regulację obustronnie? Ja robię regulację tam, gdzie mi wygodniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi