Łukasz.S Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Wieści po wsi się szybko roznoszą to kwestia czasu zanim ktoś coś powie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 15 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 No i prawde rzekłeś Łukaszu model znaleziony ,został też oddany ... oczywiście bez załącznika się nie obeszło . A tu coś z nowości Old Fogey dla leniwych http://allegro.pl/mariposa-samolot-slowflyer-1120mm-i5861830811.html#thumb/1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eabald Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Tu jest porównanie obu czyli Old Fogey i Mariposa: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Cieszę się że model się znalazł, ale miałem przeczucie że tak będzie A co do gotowca ,,Oldiego,, bo tak nazywa go moja córka to nieee... Jak się zrobi samemu od podstaw to cieszy Muszę się przyznać że lubię go za prostotę i naprawdę fajnie się nim lata. Mój ma wyglądać śmiesznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Witam Mógłby ktoś przesłac mi plany Old Fogeya podzielone na strony A4? Nie mogę nigdzie znalezc, są tylko duże. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrEryk Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Żeby wydrukować dajesz po kolei: To print "tiled" use Adobe Reader X and in the print dialog select "POSTER", select "Cut Marks" and make sure "Tile Scale" is 100%. Then overlap and tape as required (after trimming the top overlapping edge). (Thanks youtuber larrybarrick for this suggestion!) czyli: Wchodzisz w drukowanie zaznaczasz "poster" zaznaczasz "cut marks" sprawdzasz czy w okienku "tile scale" masz 100% i gotowe, sprawdzone, działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Żeby wydrukować dajesz po kolei: To print "tiled" use Adobe Reader X and in the print dialog select "POSTER", select "Cut Marks" and make sure "Tile Scale" is 100%. Then overlap and tape as required (after trimming the top overlapping edge). (Thanks youtuber larrybarrick for this suggestion!) czyli: Wchodzisz w drukowanie zaznaczasz "poster" zaznaczasz "cut marks" sprawdzasz czy w okienku "tile scale" masz 100% i gotowe, sprawdzone, działa. Dziekuje. Czytalem to, tylko problem w tym ze nie mam dostępu do Adobe Readera. Musiałbym specjalnie instalować Windows i Adobe. Dlatego mam prośbe do kogoś, aby zrobil PDF podzielone na A4 i mi wysłał. Dla niego to 5 minut, dla mnie kilka godzin. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrEryk Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Jak mi zadziała PDFCreator to wieczorem podeślę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Jak mi zadziała PDFCreator to wieczorem podeślę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrEryk Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Z rozpędu wyszło w JPG. Sprawdź, czy nie rozjechało skalowania. Kadłub Podwozie Skrzydła 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Dzieki wielkie. Jutro z tym powalczę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrEryk Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Witam Po około dwóch milionach lat udało się skończyć mojego Old Fogey'a. Waga do lot 320 330g, silnik ABC Power 2206, śmigło 8040, regulator Redox 30A, pakiet 3s coś koło 800mAh. Model lata prawie sam, testowaliśmy wieczorną, mglistą, całkowicie bezwietrzną porą, oraz podczas lekkiego wiatru. Samolocik jest bardzo czuły na ster kierunku, oraz, stosunkowo niewielki, ster wysokości. Główny oblatywacz na jednym ze zdjęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 26 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 A jaki ładniusi ... alle się Kolega postarał ,bardzo mi się podoba . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Oj dla mnie też bomba a ta szachownica bardzo ale to bardzo mi się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrEryk Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Dziękuję bardzo za pozytywne oceny. To jednak motywuje. Szachownica faktycznie "robi robotę" a wykonanie zajęło nie więcej jak 20 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrEryk Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 W załączeniu krótki film z oblotu, kto mi powie, jak wstawiać filmy, żeby pokazywały sie jako okienka a nie link? https://www.youtube.com/watch?v=KgY3eFLLshY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek89 Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Witam,Odświeżę temat. Jakiś czas temu zbudowałem samolocik TOTO-0, jednak jego własności lotne nie bardzo sprzyjają mi z bezstresowym lataniu. Model dość ciężki i wydaje mi się dość szybki. Teraz nim nie latam, bo nie czuję się na siłach.Old Fogey wzruszył mnie swoim majestatycznym sposobem poruszania się w powietrzu.Posiadam pakiety 1000mAh 3S i silniczek 2212 980kV. Myślę, że to poleci, a jak nie to zmienię silnik na szybszy. Teraz jestem na etapie wycinania pianki i chcę się zapytać, czy dajecie jakieś dodatkowe wzmocnienia, o których nie było mowy na filmikach z Flitetest? Mam dwie listwy węglowe i listewki sosnowe 5x3mm. Planuję delikatnie wzmocnić płat, coby się nie złożył lub nie nadgryzł. Zespół napędowy wzmocnie tkaniną szklaną nasączona w żywicy. Nie wiem gdzie jeszcze powinien być zamocowany pakiet. Pokażecie tutaj wnętrzności waszych modeli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Można na emaila te plany? andspo1@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrEryk Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 @ endriuRC, w jpg jest powyżej, w jednym z moich postów. w pdfie mogę podesłać. @ maniek89 zasadniczo niczym nie wzmacniałem ani płata, ani kadłuba. Kadłub okleiłem tyko taśmą klejącą od spodu i to wszystko. Im bardziej wzmacniasz, tym większa waga. Większa waga to wyższa prędkość lotu i większa energia przy krecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek89 Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Zważyłem sam osprzęt u mnie waży 220g. Czyli planowo cała reszta piankowa powinna ważyć maksymalnie 130-150g. Wzmocnić chciałbym skrzydło, bo nie chciałbym aby się złamało podczas lotu nad drzewami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi