ggrzegorz Opublikowano 20 Marca 2008 Opublikowano 20 Marca 2008 witam mam walkera 4 i przy starcie ucieka mi na lewo czy to normalne
oki188 Opublikowano 21 Marca 2008 Opublikowano 21 Marca 2008 Tarcza sterująca musi być ułożona idealnie w poziomie widocznie u ciebie jest pochylona na lewo musisz albo kontrować trymerem w apce lub snapem od serwa do tarczy (jego długością)
bartek-91 Opublikowano 21 Marca 2008 Opublikowano 21 Marca 2008 Jeżeli tylko przy starcie to jest to normalne. Wszystkie heliki przy starcie uciekają w lewą. Jeżeli heli dobrze wisi na wysokości 0,5 metra i ucieka tylko przy ziemi to wszystko jest OK :wink:
ggrzegorz Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Opublikowano 21 Marca 2008 a znacie jakąś stronkę z częściami aluminiowymi do tego heli
oki188 Opublikowano 22 Marca 2008 Opublikowano 22 Marca 2008 części aluminiowe ą produkowane na zamówienie z tego co pamiętam to 2 elementy głowicy kosztują z wysyłką coś koło 110zł
mlody25 Opublikowano 2 Maja 2008 Opublikowano 2 Maja 2008 Ale on ci ucieka na lewo czy obraca się wokół własnej osi?? Trymowałeś go chociarz??
oki188 Opublikowano 3 Maja 2008 Opublikowano 3 Maja 2008 A masz możliwość zwiększenia obrotów wirnika w apce w ustawieniach? funkcja THROTTLE Kolego model Walkera 4 posiada stały skok łopat nie ma tam zmiennego kontu łopat. Zwiększenie obrotów spowoduje że model poleci wyżej. Poza tym w zestawie dostajemy prostą 4-ro kanałową aparaturę bez żadnego komputera Wracając do tematu użytkownik opisuje że trymery nie działają. Swego czasu posiadałem Walkere 4 i wiem że trymery działają i to w dość dużym stopniu także wszystko da się ustawić. Problemem może nie być o tyle uciekanie ale pilot nie daje sobie po prostu rady z utrzymaniem go w bezruchu bo mu u cieka, jak kolega "mlody25" pisał trymowałeś go chociaż, próbowałeś pobawić się z długością popychaczy od serw do tarczy?? Posłuchaj żadny model heli nie będzie stał w miejscu sam (oprócz modeli typu lama i inne jego klony). Model który wybrałeś a wiem to po sobie jest dość nerwowym modelem i aby utrzymać go w miejscu trzeba na prawdę trochę umiejętności w pilotażu. Aczkolwiek jest to wykonalne. Z heli pozdrowieniami Oki188
ggrzegorz Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Opublikowano 3 Maja 2008 chodzi oto że trymery działają ale strasznie trudno go opanować
oki188 Opublikowano 3 Maja 2008 Opublikowano 3 Maja 2008 tak jak pisałem model ten jest dość trudny w pilotażu dlatego masz problemy trening trening i jeszcze raz trening aż dojdziesz do perfekcji
Paweł Rzedzicki Opublikowano 4 Maja 2008 Opublikowano 4 Maja 2008 kolego, kolego i jeszcze raz kolego :rotfl: Nie mogłem się powstrzytmać
graphia Opublikowano 28 Grudnia 2008 Opublikowano 28 Grudnia 2008 rozwalisz kilka mebli, może tynk z sufitu.... aż się nauczysz ;-) ja właśnie zdzieram styropianowe panele z sufitu.... nie ciekawie.... ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.