Dragon_X Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Witam, watek zapewne był poruszany na forum dlatego z góry przepraszam. Muszę zbudować pakiety. 4,8v z akumulatorów AAA, czy jakieś aku polecacie? Ładować chce je ładowarką Redox Alfa V2, czy da radę? Bardzo proszę o pilną pomoc Jeszcze pytanie jak zabezpieczyć połączenia i dam pakiet? Koszulka twórców termokurczliwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Witam. Jeżeli bateria ma być z ogniw NiMh, to polecam użycie ogniw z obniżonym poziomem samorozładowania, np. Sanyo ENELOOP, lub odpowiedników innych firm, np. Panasonic, Varta... Ale z praktyki-Eneloop`y są chyba najlepsze. Ogniwa należy umiejętnie polutować (by ich nie zniszczyć przegrzaniem). No i całą baterię ogniw najlepiej obkurczyć cienką (przezroczystą) folią termokurczliwą (do kupienia np. na Allegro. Będzie najtaniej). Nie polecam oklejania taśmą samoprzylepną (jaka by nie była). Będzie z nich zawsze wypełzał klej (baterie lekko się grzeją). Taki lepiący się pakiecik nie jest przyjemny w uzytkowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon_X Opublikowano 11 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Bardzo dziękuję, mam nadzieję, ze dostanę je w Bydgoszczy, tzn. ogniwa.kupować jak największą pojemność? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejox Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 To zależy do czego potrzebujesz tych baterii. Jeżeli do zasilania modelu spalinowego to jakieś 2500mAh powinny wystarczyć. Przemyśl też czy nie chciałbyś połączyć 5 akumulatorków i wtedy bedziesz miał 6,0V (oczywiście jeżeli chodzi o zasilanie serw w modelu ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon_X Opublikowano 11 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Myślałem o 5x1,2v le jestem ograniczony miejscem i ciężarem ale przede wszystkim miejscem. Kupiłem 4x Sanyo eneloop 750mah. Zrobię dwa pakiety i zobaczymy.. Do drugiego modelu uzyje zwykłych AA i tam użyję 5xAA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi