Jacek T Opublikowano 13 Września 2014 Opublikowano 13 Września 2014 Witam, Chciałbym skompletować kilka zestawów klocków z firmy lego (ponieważ do tego czasu leżały wszystkie wymieszane w pudle) a potem je sprzedać. Niestety, część elementów się zgubiła i chciałbym je kupić ponieważ brak niektórych elementów bardzo zaniża ceny zestawów. Kupowanie tych części na allegro.pl jest nieopłacalne ponieważ raczej nie znajdę sprzedającego który ma wszystkie elementy a jak się doda ceny przesyłek to wychodzi duża cena. Dlatego postanowiłem zapytać się czy nie zna ktoś sklepu, który znajduje się w Krakowie oraz można w nim kupić tanie pojedyncze klocki lego. pozdrawiam Jacek T
robertus Opublikowano 13 Września 2014 Opublikowano 13 Września 2014 To jest bardzo dobre pytanie. Na zachodzie są sklepy, że idziesz i w szufladkach masz każdy klocek. Po numerze z książeczki można dobrać. U nas pewnie jeszcze długo nie będzie takich sklepów.
hubert_tata Opublikowano 13 Września 2014 Opublikowano 13 Września 2014 Zależy, co kolega zgubił.Jeżeli chodzi o stare zestawy, to można za 1 malutką figurkę brać >100złZa "pospolite" klocki mniej, ale skoro ich brak stwarza problem... to też jest zarąbiście drogo za jeden "głupi klocek".Mój brat ma spory sklep z klockami Lego i wiem, że sprawa jest dosyć skomplikowana (Lego nie jest na wagę, ani na sztuki).Jeżeli chcesz coś naprawdę unikalnego, to skontaktuj się właśnie z www.humi.pl
Radosny Opublikowano 14 Września 2014 Opublikowano 14 Września 2014 Ja zawsze kupuję na www.bricklink.com , jak dobrze poszukasz, to może uda Ci się kupić wszystkie elementy u jednego sprzedawcy.Tutaj masz listę polskich "sklepów": www.bricklink.com/browseStores.asp?countryID=PL&groupState=Y
Jacek T Opublikowano 26 Września 2014 Autor Opublikowano 26 Września 2014 Dziękuję za odpowiedzi. To jest bardzo dobre pytanie. Na zachodzie są sklepy, że idziesz i w szufladkach masz każdy klocek. Po numerze z książeczki można dobrać. U nas pewnie jeszcze długo nie będzie takich sklepów. szkoda liczyłem, że w Krakowie jest jakiś sklep do którego bym mógł systematycznie jeździć i kupować brakujące klocki (niestety z kompletowaniem jestem w lesie) chyba niestety lepiej jest obniżyć trochę cenę niż kupować brakujące elementy bo za głupią rączkę od droida bojowego (akurat te elementy szybko się łamią przy normalnym użytkowaniu) trzeba dać ponad 2 zł sztuka (a potrzebuję dwadzieścia parę). pozdrawiam Jacek T
Rekomendowane odpowiedzi