Jacek T Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Witam, Chciałbym skompletować kilka zestawów klocków z firmy lego (ponieważ do tego czasu leżały wszystkie wymieszane w pudle) a potem je sprzedać. Niestety, część elementów się zgubiła i chciałbym je kupić ponieważ brak niektórych elementów bardzo zaniża ceny zestawów. Kupowanie tych części na allegro.pl jest nieopłacalne ponieważ raczej nie znajdę sprzedającego który ma wszystkie elementy a jak się doda ceny przesyłek to wychodzi duża cena. Dlatego postanowiłem zapytać się czy nie zna ktoś sklepu, który znajduje się w Krakowie oraz można w nim kupić tanie pojedyncze klocki lego. pozdrawiam Jacek T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Jakie potrzebne to moge sprzedac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 To jest bardzo dobre pytanie. Na zachodzie są sklepy, że idziesz i w szufladkach masz każdy klocek. Po numerze z książeczki można dobrać. U nas pewnie jeszcze długo nie będzie takich sklepów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Zależy, co kolega zgubił.Jeżeli chodzi o stare zestawy, to można za 1 malutką figurkę brać >100złZa "pospolite" klocki mniej, ale skoro ich brak stwarza problem... to też jest zarąbiście drogo za jeden "głupi klocek".Mój brat ma spory sklep z klockami Lego i wiem, że sprawa jest dosyć skomplikowana (Lego nie jest na wagę, ani na sztuki).Jeżeli chcesz coś naprawdę unikalnego, to skontaktuj się właśnie z www.humi.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radosny Opublikowano 14 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Ja zawsze kupuję na www.bricklink.com , jak dobrze poszukasz, to może uda Ci się kupić wszystkie elementy u jednego sprzedawcy.Tutaj masz listę polskich "sklepów": www.bricklink.com/browseStores.asp?countryID=PL&groupState=Y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek T Opublikowano 26 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Dziękuję za odpowiedzi. To jest bardzo dobre pytanie. Na zachodzie są sklepy, że idziesz i w szufladkach masz każdy klocek. Po numerze z książeczki można dobrać. U nas pewnie jeszcze długo nie będzie takich sklepów. szkoda liczyłem, że w Krakowie jest jakiś sklep do którego bym mógł systematycznie jeździć i kupować brakujące klocki (niestety z kompletowaniem jestem w lesie) chyba niestety lepiej jest obniżyć trochę cenę niż kupować brakujące elementy bo za głupią rączkę od droida bojowego (akurat te elementy szybko się łamią przy normalnym użytkowaniu) trzeba dać ponad 2 zł sztuka (a potrzebuję dwadzieścia parę). pozdrawiam Jacek T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi