ZYSKU RC Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Witam jak w temacie pomóżcie jakie wyposarzenie włożyć do takiej maszynki http://nastik.pl/black-horse-extra-300s-p-1387.html Jak narazie mam odbiornik Hitec HFD-08RO i serwa z poprzedniego modelu: Hitec 311 Hitec 325HB Hitec 475HB GWS S03T/2BBMG Chciałem dokupić jeszcze hs325hb(lotki) i 475hb(wysokosc) zostaje kierunek. GWS napewno sie nie nadaje bo za wolne. Czy silnik ASP 4-t 15ccm da rade z tym modelem? I jak rozwiązać zailanie chciałbym jak najniżej wypaść wagowo więc chyba pokuszę sie o LI-pole i jakis ubec na 6V. Co o tym myslicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 hs311 - gaz hs325 x2 na lotki hs475 x2 wysokości kierunek A zasilanie kup normalny pakiet 5cel i nie kombinuj z Ubec iem bo szkoda modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZYSKU RC Opublikowano 22 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 No dobrze a 475hb wystarczy na kierunek? Ono ma tylko 5,5kg ciągu przy 6V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Tylko 5.5kg czy az ja mam te serwa w wysokosci a model ma 2m takze bez przesady ta extra ma małe stery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Zrób po prostu próbę na ziemi - dość prostą, "kołkujesz" model, ster kierunku w położenie max. wychylenia, gaz na max i patrzysz co się dzieje - jeśli ster pójdzie dalej jak zdejmiesz gaz czyli strumień zdołał odchylić pow. sterową to za słabe serwo aby startować modelem akrobacyjnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian77774 Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Spoko powinno to latac a jak nie to tak jak muwi armand proba na ziemi i wszystko jasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZYSKU RC Opublikowano 23 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Aha no dobrze a jak będę potem chciał model 2x2m to te serwa dadzą rade? czy będzie trzeba kupować nowe wyposażenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 To z założenia kupujesz nowe serwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 kolega lata tym modelem na asp 12,5 2t i mocy wystarcza, acha wysokość w tym modelu rozwiązana jest na dwóch serwach, miał mały broblem z wyważeniem pakiet max z tyłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@verick Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Z tego co sie orientowalem w temacie to przy modelach rzedu 1,8-2 m serwa powinny miec min. 7 kgcm a na ster kierunku 10-12 kgcm w przypadku modeli 3D. Tak tez zalecaja producenci samolotow. Do tego jeszcze postaraj sie miec jak najszybsze serwa. Ja na ster kierunku bede kupowal serwo z predkoscia rzedu 0,08 sek. Ale z serwami 0,11-0,12 tez sobie niezle polatasz. Zapomnij o serwach 0,18-0,2 sek do latania 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZYSKU RC Opublikowano 24 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Aha to w takim razie silnik asp 15ccm 4-t wystarczy. Latać 3d pewnie nie będę to będzie mój pierwszy akrobat po trenerku AT-40L. Więc nie będę pchał kasy w drogie serwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.