Krzysiek M Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Witam postanowiłem zbudować model pipera w skali 1/4 .Jest to kit firmy Sig, mam nadzieję ,ze podołam zadaniom jakie sobie postawiłem. Nad wyposażeniem ciągle sie zastanawiam , lecz mam już jakas tam wizje . Silnik to DLA 32 ccm +bambula19x8 Serwa to bms z hobbykinga ok 10kg momentu , po jednym serwie na kasy ster Serwo na gaz to hitec hs 225mg Do tego dojdzie menadżer zasilania Dulsky vr pro Zasilanie : Do zaplonu będzie pakiet 2s lipo ok 1600 mah , natomiast do zasilania elektroniki pakiet 2s lipo ok 3000 mah Planuje również założyć moduł oświetlenia ale to wszystko wyjdzie w praniu. Budowę zacząłem wczoraj , udalo sie zrobić statecznik poziomy wraz ze sterem głębokości. Za chwile zaczynam prace przy skrzydle . Zaczynam od centroplatu . Fotki niebawem , pozdrawiam i liczę na pomoc oraz cenne wskazówki przy budowie Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 foty to podstawa dawaj focie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Pamiętaj że nie wszystkie moduły zaplonowe lubią więcej niż 6v. Co do zasilania elektroniki to wystarczy 2x2000mah 2s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 28 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Obiecane fotki Co do modułu zapłonowego to : a tu dzisiejszy centropłat: Co do zasilania elektroniki to wystarczy 2x2000mah 2s Dualsky Vr Pro ma na wejściu jedną wtyczkę do pakietu , czy rozumiem że sugerujesz zastosowania takiej przejściowki , coś ala: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Coś takiego proponuje http://www.nastik.pl/regulator-napiecia-dualsky-liniowy-p-4448.html I pod to 2x 2s 2000mah Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 28 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Ok będe miał to na uwadze , musze dodać do listy zakupów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi