tomson Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Dzisiaj wykonałem Snapy i przykleiłem dźwignie do lotek Jak zaschnie klej to zrobię cięgna jak się należy Okleiłem spód samolotu taśmą pakową Jeszcze kupię inne kolory to porobię jakieś wstawki może Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 pieknie ci wyszedł obkleiasz tylko zółtym ?? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 na "dach" dam oczywiście inny kolor może jakiś mix, czekam na taśmy mają mieć w hurtowni w tym tygodniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 9 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Dzisiaj dorobiłem kabinę mojego pomysłu niestety taśma pakowa słabo kryje i kiepsko trochę wyszła poprawiłem cięgna teraz są tak jak powinny być, mam rację ? Wracam do projektowania dźwigni na ster wysokości i kierunku mam nadzieję że ruszę z miejsca z tymi serwami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 MASZ RACJE Jak paczki ?? Dotarły ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 9 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Niestety nie, czekam na aparaturę i pakiecik ze śmigłami i już będzie komplet ufff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 i już będzie komplet ufff Rozumiem ze zamiast tego ufff chciałes napisac ze w niedziele latamy ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 9 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Chciałbym ale nie wiem jak jutro mi pójdzie z serwami serwo od SW ma być z jednej strony kadłuba a serwo od SK ma być po przeciwległej stronie ? w jakiej odległości ?? maksymalnie do tyłu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 pierwsza cześc pytania - OBOJĘTNE aby mechanika była najlepiej pod kątem 90st popychasz do dźwigni druga część to zależy od SC jak wychodzi i jak wyważa sie model, zeby nie kitowąc ołowiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 9 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 To muszę czekać na pakiet i odbiornik aby mieć pogląd na sprawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 To muszę czekać na pakiet i odbiornik aby mieć pogląd na sprawę niee ustaw teraz tak żeby był lekko przeważony na dziub, czyli SC daj z 1cm przed wytyczonym. odbiornikiem zbalansujesz a pakeit dasz w SC najlepsze z możliwych ustawień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 10 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 dzisiaj dostałem pakiet i śmigła Czy pakiet trzeba najpierw naładować czy wcześniej rozładować ?? Zamocowałem też serwa od SW i SK Czy je wkleić czy jak ?? Czy ośkę odciąć zaraz za piastą ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 przymierz sobie załóż propka na końcówce zapnij śmigło na gumke i zobaczczy łątwo spada ale przeważeni ośka musi się kończyć razem z propkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 10 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 dostałem jakieś dwie gumki ale nie wiem za bardzo jak je założyć czy przy cięgnach 12,5cm i 9cm trzeba dawać bowden ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 drut mas zdość sztywny powinien starczyć bez, ale jak mosz możliwośc podeprzyj go 2cm bowdena na środku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 11 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Prace powoli dobiekają końca Pozostał mi środek ciężkości oraz sprawdzenie poprawności zaprogramowania regulatora Dualskyego, nic nie kumam z instrukcji napisanej po angielsku oczywiście ktoś to musi posprawdzać doświadczonym okiem i oblecieć Co nie Motyl ???? Odpaliłem już maszynę i rwie pionowo wyrywając się z ręki więc chyba będzie latać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Czyli niedziela ?? Flasha masz powiedz który kanał ?? I przytnij tą ośke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 11 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 kanał mam 64, ośkę muszę przyciąć tylko muszę kogoś sobie do pomocy wziąść aby mi go przytrzymał w imadle Aparaturę już trochę rozgryzłem co i jak się programuje, nie wiem tylko jak działają dodatkowe przełączniki do zmiany czułości lub zmiany na nieliniowe działanie serw Najgorszy to ten regulator, niby działa ale nie wiem co w nim jest poustawiane: jaka bateria, napiecię przy którym odcina silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Grzesiek się nie obrazi chyba http://www.nastik.pl/manual/DualskyESC.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 11 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 wychodzi na to że powinno być wszystko dymyślnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.