Dragon_X Opublikowano 6 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Proszę wybaczyć niewiedzę ale do tej pory mialem do czynienia jedynie z AutoCad-em, przyzwyczajony jestem do jego formatów i nie mialem pojecia, ze można inaczej podejść do tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Mimo mojego entuzjamu kol. Stanisław też ma po części rację. Może z tym strzelaniem z działa do mrówki to niekoniecznie ale z tym że trzeba sporo dupogodzin przesiedziec nad proe to prawda. Osobiscie bawię się - bo robie to hobbystycznie- proe ponad 6 lat i dalej uważam ze jestem cienki bolek. Zwłaszcza jeśli chodzi o powierzchniówkę. A co do Twojej niewiedzy ... nie przeprawszaj człowiek uczy sie przez całe życie i zaś umiera głupi. Tym nie mniej dowolnie wybrany (w miarę dowolnie) system 3d CAD z mozliwosciami parametryzacji a Autocad to mniej wiecej róznia między centrum obróbczym CNC a zestawem pilników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon_X Opublikowano 6 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Patrzę na tego devcada i oczom nie wierzę poszukam jakiegoś triala, z tego co widzę to różne aplikacje są do różnych zastosowań: Skrzydła, kadłuby etc, i musialbym kupic przynajmniej dwie aplikacje? Oczywiście najpierw zapoznam się z tym. Macie Panowie rację, trzeba dużo czasu na opanowanie tematu ale ja chce się uczyć, mimo kilku prób z projektami modeli w AutoCad-zie juz dostrzegłem szereg ograniczeń ale nie wpadłem na to, moja głupota żeby poszukać aplikacji wyspecjalizowanych w tego typu projektach. Poszukam dokumentacji itp i. Przede wszystkim triali żeby zobaczyć jak to w ogóle działa. Dziękuję bardzo Panowie za tak cenne wskazówki. Lubię AutoCADa ale chyba w kwestii projektów modeli trzeba rozejrzę się za czymś takim jak np. devcad czy proe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 A to nie lepiej wysłać Gcody do wycięcia - masz tam moduł Machining od razu ustawia wszytko i robi to na prawdę bardzo dobrze ... jak kiedyś przechodziłem przez DWG to nie dawało się zrobić prawidłowych gkodów jak przeleciałem przez Machining to frezarka wyrzezała ani pisnęła. No fakt $199 to nie jest jakaś kwota powalająca. Ale ten machining to chyba jednak nie w wersji za 199 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Chyba nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon_X Opublikowano 6 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Creo 2.0edu jest za $199 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 koledzy,myślę że temat zmienił się diametralnie i raczej już nie pasuje do tego działu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon_X Opublikowano 6 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Za chwilę zacznie. Po merytorycznej rozmowie czas na projekt Choć może jeśli jak zacznę właściwy projekt zależy nowy temat? Oddaje to decyzji moderatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Osobiście uważam, że powinieneś kontynuować tu dalej swój temat. Uwagi jakie zamieszczają doświadczone osoby w tym wątku do Twojej pracy, są bardzo cenne wraz z Twoją pracą. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon_X Opublikowano 12 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 bawiłem się devcadem i profili2 - super narzędzia, można by rzec, że wręcz intuicyjne. zrobienie projektu skrzydeł w miarę przypominającego te od elexina zajęło 30 minut nawet cena to przeżycia, jedynie wersji do kadłubów nie mogę rozgryźć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi