Mieciu11 Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Witam Przyszedł do mnie dzisiaj silniczek 550 do vrx sword http://katowice.redcart.pl/p/239/13189/silnik-550-brushed-motor-szczotkowy-sword-i-blade-czesci-vrx-hsp-himoto-samochody-i-czesci.html Zamontowałem go do auta i poszedłem na testy. Wszystko ładnie było tylko co jakiś czas po zbliżeniu aparatury do modelu silnik zaczął samoczynnie ruszać (pulsować). Wróciłem do domu. Doszedłem do wniosku że trzeba wlutować kondensatory. Wlutowałem 3 kondensatory 100nF w taki sposób: od obudowy do jednej szczotki, potem od pierwszej szczotki do drugiej i od drugiej do obudowy. Znowu zamontowałem silnik i to samo co wcześniej. chyba nawet jeszcze częściej to się zdarza i szybciej się kręci silnik. Dodam jeszcze że w regulatorze kiedyś spalił się jeden tranzystor który już wylutowałem. Był on odpowiedzialny za jazdę w tył.Co może być powodem że silnik samoczynnie rusza? I od razu dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Regulator ma kalibracje wychylenia przepustnicy? Co z trymerem od przepustnicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mieciu11 Opublikowano 11 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 tak ma. Trymer jest w pozycji neutralnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi