czaja18 Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Takie coś znalazłem: http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?products_id=3606 Myśle że to dosyć fajna oferta dla noobków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Gdyby nie pogoda przed świętami byćmoże zacząłbym już relacje z budowy tego modelu Model wyglada przyzwoicie, full balsa, w zestawie wszystko, co trzeba, a cena jest az podejrzana w porównaniu do podobnych modeli, zwłaszcza, że do modelu dołączony jest gumowy hol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kill3ro92 Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 może sobie zafunduje:) cena kusząca a jak wygląda zestaw?I jaki ten hol dorzucili? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profesorek92 Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Mmm.. bardzo fajny modelik, i cena przyzwoita. Tylko prosił bym "mądrzejszych" kolegów o ocene - czy napewno warto Bo chyba się na niego skuszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Myśle że to dosyć fajna oferta dla noobków nie noobków a początkujacych, bo to obraza (noob nic nie umie, ględzi, nie zna wyszukiwarki...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Nie mam na celu nikogo tym obrazić więc traktujcie to jako żart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 (noob nic nie umie, ględzi, nie zna wyszukiwarki...) A takich to ci u nas dostatek, zwłaszcza ostatnimi czasy. Bez obrazy oczywiście. Powtarzam się, ale to ciemna strona popularności tego Forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profesorek92 Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 A czy poza analizą słowa "noob", mógł by mi ktoś powiedzieć, czy na pewno warto kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 za tą cene grzechem by było nie spróbować, jeśli ma to być model dla początkującego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kill3ro92 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Witam model już sklejony, jutro oblot zobaczymy czy ten 70zł nie poszło na marne:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Witam model już sklejony, jutro oblot zobaczymy czy ten 70zł nie poszło na marne:D Czołem, a możesz wkleić jakieś zdjęcia i opisać jakość zestawu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kill3ro92 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Witam zdjęcia jutro jeszcze muszę dopicować, jakośc zestawu jest moim zdaniem bardzo dobra, elementy wycięte prezyzyjnie, ładnie pasują. Z rzeczy, które mi się średnio podobają to: angielski opis brak polskiego, instrukcja montażu jest raczej średnia również. Nie powiedziane jest jak wyginać listewki bo niewprawiony modelarz może je połamać(Balsa 3x3 lekka).Następna rzeczą są półki na serwa są robione pod standardy?! a szybowiec ma być jak najlżejszy, trzeba przerabiać i zrobić otwór w poprzek aby serwo w moim wypadku e-sky weszło, można też doklejać ale wolałem powiększyć, jest też 5mm za krótka i nie sięga do 2 wręgi co moim zdaniem jest głupotą.Brak zawiasów, wszystko na taśme(są jednak mocowania bowdenów i dzwignie), drut ma 1.5 mm!!!! nie wiem po co taki wielki, zmieniłem na 0,8 mm.Klej dodany do zestawu miernej jakości wikol. Tyle negatywów. Co mi się podoba!!! dodali hol gumowy guma to 8x1 mm 5-6m i 20-30m żyłki nawet ciekawy:) na planach są narysowane polówki kadłuba jak by się zepsuły duży wznios ładnie stabilizuje skrzydła 20-40 min roboty;). Co jeszcze chcecie wiedzieć? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Czy silnik wejdzie w kadlub? A ztych serw standardow to juz sie na niemieckim forum smiali.. pozdrawiam Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kill3ro92 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Witam! Silnik spokojnie przód modelu ma 20 cm w najcieńszym miejscu ma 3.5cm a można zrobić więcej. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 skrzydła 20-40 min roboty;). Co jeszcze chcecie wiedzieć? Jaka konstrukcja skrzydła? Czekam już ponad tydzień od wysłania a paczki z modelem nie widać :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kill3ro92 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Witam, skrzydła to 7 żeberek które się przykleja do wyfrezowanej balsy i na to wszystko balsa 1.5 lub 2mm uszy tak samo profil wygięta deska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.