Skocz do zawartości

Futaba 6EXA czy warto kupić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na jednej z aukcji znalazłem ofertę aparatury Futaba 6EXA. Chciałbym prosić on opinie czy warto w nią zainwestować, cena może być okazyjna.

jeśli ktoś używa bardzo proszę o opinie.

Opublikowano

Wylatałem trochę na 6EX i tak jak wyżej - radio jak radio, wszystkie podstawowe funkcje, dość proste programowanie... Praktycznie nigdy nie było problemów z zasięgiem, raz tylko zaliczyłem dzwona przez to, ale z mojej winy :)

Opublikowano

Obecnie latam na 4 kanałowy Conradzie FM, który sprawuje się super ale zaczyna brakować mi np kanałów, czy choćby dual ratę, jak i pewnie wielu innych rzeczy. Zaczynam szukać taniej aparatury ale ciut bardziej rozbudowanej niż moja i min. 6 kanałowej. Myślałem tez nad np. Turnigy 9x lub jakąś inną używką, ta futaba wydaje się całkiem, całkiem ale chyba obejdzie się smakiem bo cena szybuje ostro w górę... dziękuję za odpowiedzi.

A do czego chcę je wykorzystać? Do latania ☺ a tak poważnie, latam szybowcem, trenerkami, za chwilę dojdzie może coś większego, jakoś moto szybowiec i kończę budowę górnopłata, najprawdopodobniej spalina.

Opublikowano

Tak jak wspomniałem, z Futabą nigdy nie miałem problemów z zasięgiem, natomiast często można wyczytać, że Turnigdy ma ten problem... :)

Opublikowano

W dziale giełda naszego forum jest wystawiony nadajnik Multiplexa 35MHz 7-mio kanałowy za b. dobrą cenę. Więcej kanałów niż w Futabie i dużo większe możliwości programowania.

Opublikowano

Ładny nadajnik i cena, tylko bez odbiorników, ciekawe czy mój conradowski by chodził, zgodny z futaba, ma kwarc 40mhz ale nie powinno być problemów z kwarcami 35mhz

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.