Skocz do zawartości

Cisza nocna w budynkach osiedlowych.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak byście interpretowali zapis o ciszy..." Zakaz prac remontowych po godz. 20. kucie, trzepanie dywanów. W dni świąteczne obowiązuje całkowity zakaz wykonywania tych prac".

Czy piłowanie ręczną piłką po 20:00 podlega pod ten zakaz czy nie? Czy mogę włączyć sokowirówkę lub odkurzacz czy nie?

Czy w niedzielę nie mogę wykonać żadnej z tych wymienionych czynności? Włączone radio może być głośniejsze niż odgłos cięcia ręczną piłką.

Opublikowano

Myślę że tutaj wystarczy zdać się na zdrowy rozsądek. Zdarzyło mi się wiercić o 24 w sklejce i jestem pewien że sąsiadom to nie przeszkadzało. Inna sprawa gdybym wiercił w suficie. W myśl zasady nie czyń drugiemu co tobie nie miłe jeśli coś jest zbyt głośne lub może przeszkadzać w wypoczynku po pracy powinniśmy przełożyć na wykonanie w ciągu dnia.

Jeśli żyjesz dobrze z sąsiadami to warto spytać. Np: Drogi sąsiedzie ciąłem trochę piłką bo cały dzień nie było mnie w domu i to była jedyna szansa kiedy to mogę to zrobic. Czy nie hałasowalem za mocno? Nie przeszkadzałem?? Jeśl itak to przepraszam. Albo od razu póść jak swój chłop z browarem i uprzedzić. Słuchajcie jakby wam przeszkadzało ze hałasuje to stuknijcie w podłogę 3 razy albo puśćcie sygnał na telefon to przestane. Myślę że po takiej akcji nawet gdyby wezwali na Ciebie policje to się wymigasz ;) Z sąsiadami trzeba żyć dobrze.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.