Skocz do zawartości

Skladanie elektroniki POMOCY!!!

adam99999

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na złaczu do balancera

Czyli na tej wtyczce którą podłączasz do balancera. W ten sposób możesz sprawdzić napięcie całego pakietu jak i poszczególnych ogniw.

Podłącz woltomierz do zewnętrznych pinów - napięcie całego pakietu.

Podłączaj woltomierz do sąsiednich pinów (czyli 1 i 2, 2 i 3, 3 i 4) - trzy wyniki dla trzech ogniw.

Tylko uważaj byś spięcia nie zrobił!!

Jak posprawdzasz to podaj wyniki.

Opublikowano

Cieżko z pakietu lipoli uzykać 0 V przyznam, że raczej jest to bardzo mało prawdopodobne. Zapewne nie dotykasz końcówkami miernika do styków i dlatego masz same zera:) Ja kiedys jak mierzyłem to też mialem 0 sie okazało ze za słabo dociskałem końcówki miernika.

Opublikowano

Przy regulatorze nie nie sprawdzałem ani nawet nie wiedziałem ze jest coś takiego musze go poszukac:) Tak przy nowej bateri działa miernik ale nawet jak chcem sprawdzić prąd w kontakcie to pokazuje tylko 001 i miga jakaś kreska z boku czyli miernik pewnie jest do bani. A i jeszcze mam takie pytanko gdzie znajduje sie ten przełącznik mam regulator 30A tower pro i jakoś go nie widze. Mysze rozciać tą osłonke czy nie

Opublikowano

Nie...

Bo często regulatory mają tak: (dla silnika szczotkowego)

2 kable od akkusa

2 kable od regla do silnika

3 kable połączone ze sobą idące do odbiornika

I kabelek od wyłącznika.

Jak np tu: spin22m.jpg

Tam po lewej stronie, pomiędzy dwoma grubszymi kablami , pod tymi trzema cieńszymi

Tyle że tutaj jest to regiel do 3f, ale to nie robi różnicy

Opublikowano

A u mnie nei ma takiego cieńszego kabelka wiec nie trzeba chyba nic robić. Jutro kupie miernik napiecia i zobacze co mi nowy pokazuje bo ten to jakis lipny. Nawet w kontakcie źle pokazuje tak jak wyżej pisałem. Macie jeszcze jakieś pomysły czy czeka mnie kupno nowego pakietu??

Opublikowano

Spróbuj najpierw z nowym miernikiem.

No chyba że miernik masz dobry, a pakiet i gniazdko rozwalone, ale to chyba już jest niemożliwe. :mrgreen: Kup miernik nowy i spróbuj.

Wiesz, ja nawet w MT (młody technik) mam plany jak zbudować miernik prądu za pomocą pudełek od zapałek, pinezki, zapałki i drutu nawojowego.

Opublikowano

No i jednak pakiecik jest do du.. Kupiłem dziś nowy miernik napięcia i on na pakiecie pokazuje 0,15 i to max potrzymam to chwile i zaraz spada do 0,00 Czyli na to wychodzi ze pakiet musze kupić nowy???

Opublikowano
No i jednak pakiecik jest do du..

Może nie do końca :D

Zanim wyrzucisz pakiet zdejmij z niego koszulkę i zobacz, czy nie upaliła Ci się końcówka jak zrobiłeś zwarcie (pisałeś, że coś błysnęło).

Czasami (jak masz szczęście) daje się jeszcze coś dolutować, a już na pewno z 3 celowego zrobić 2 celowy.

PS

Inna sprawa, że powinny ci wskazywać napięcie pozostałe cele przez gniazdo serwisowe pakietu (to z cienkimi przewodami).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.