adam99999 Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Miernik to bym miał ale dopiero jutro sprawdze i dam znać. Jak byście mieli jakieś pomysły jeszcze to piszcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam99999 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Sprawdziłem to miernikiem i pokazuje 0 nic więcej. Czyli co pakiet jest do du.. a może ładowarka czy coś że miernik pokazuje same 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Sprawdź napięcia na złączu od balansera Może przewód zasilający jest żle przylutowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam99999 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Na złaczu do balancera czyli ktore ta wtyczke jak pakiet podepne pod ładowarke czy poprostu teraz tak jak jest??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreis84 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Na złaczu do balancera Czyli na tej wtyczce którą podłączasz do balancera. W ten sposób możesz sprawdzić napięcie całego pakietu jak i poszczególnych ogniw. Podłącz woltomierz do zewnętrznych pinów - napięcie całego pakietu. Podłączaj woltomierz do sąsiednich pinów (czyli 1 i 2, 2 i 3, 3 i 4) - trzy wyniki dla trzech ogniw. Tylko uważaj byś spięcia nie zrobił!! Jak posprawdzasz to podaj wyniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam99999 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Nic kompletne 0 Wskaźnika nawet nie drgnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 To albo masz miernik do bani albo aku. Czy aku jest miękkie i napuchniete? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabloo255 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Cieżko z pakietu lipoli uzykać 0 V przyznam, że raczej jest to bardzo mało prawdopodobne. Zapewne nie dotykasz końcówkami miernika do styków i dlatego masz same zera:) Ja kiedys jak mierzyłem to też mialem 0 sie okazało ze za słabo dociskałem końcówki miernika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam99999 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Być może to i miernik jest walnięty bo leżał z 2 lata nieużywany w szafie jutro kupie nowy i dam znać co wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 jutro kupie nowy a może po prostu go rozkręć i wymień w nim baterie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam99999 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Właśnie bateria jest nowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz5 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 I działa? A taka głupia sprawa- może zapomniałeś: Przy reglu przeważnie jest pstryczek-elektryczek. Sprawdziłeś czy masz włączone na ON? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam99999 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Przy regulatorze nie nie sprawdzałem ani nawet nie wiedziałem ze jest coś takiego musze go poszukac:) Tak przy nowej bateri działa miernik ale nawet jak chcem sprawdzić prąd w kontakcie to pokazuje tylko 001 i miga jakaś kreska z boku czyli miernik pewnie jest do bani. A i jeszcze mam takie pytanko gdzie znajduje sie ten przełącznik mam regulator 30A tower pro i jakoś go nie widze. Mysze rozciać tą osłonke czy nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz5 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Nie... Bo często regulatory mają tak: (dla silnika szczotkowego) 2 kable od akkusa 2 kable od regla do silnika 3 kable połączone ze sobą idące do odbiornika I kabelek od wyłącznika. Jak np tu: Tam po lewej stronie, pomiędzy dwoma grubszymi kablami , pod tymi trzema cieńszymi Tyle że tutaj jest to regiel do 3f, ale to nie robi różnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam99999 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 A u mnie nei ma takiego cieńszego kabelka wiec nie trzeba chyba nic robić. Jutro kupie miernik napiecia i zobacze co mi nowy pokazuje bo ten to jakis lipny. Nawet w kontakcie źle pokazuje tak jak wyżej pisałem. Macie jeszcze jakieś pomysły czy czeka mnie kupno nowego pakietu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz5 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Spróbuj najpierw z nowym miernikiem. No chyba że miernik masz dobry, a pakiet i gniazdko rozwalone, ale to chyba już jest niemożliwe. :mrgreen: Kup miernik nowy i spróbuj. Wiesz, ja nawet w MT (młody technik) mam plany jak zbudować miernik prądu za pomocą pudełek od zapałek, pinezki, zapałki i drutu nawojowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam99999 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Hehe ale ja jednak kupie nowy miernik i powiem dalej co i jak jutro:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam99999 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 No i jednak pakiecik jest do du.. Kupiłem dziś nowy miernik napięcia i on na pakiecie pokazuje 0,15 i to max potrzymam to chwile i zaraz spada do 0,00 Czyli na to wychodzi ze pakiet musze kupić nowy??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 No i jednak pakiecik jest do du.. Może nie do końca Zanim wyrzucisz pakiet zdejmij z niego koszulkę i zobacz, czy nie upaliła Ci się końcówka jak zrobiłeś zwarcie (pisałeś, że coś błysnęło). Czasami (jak masz szczęście) daje się jeszcze coś dolutować, a już na pewno z 3 celowego zrobić 2 celowy. PS Inna sprawa, że powinny ci wskazywać napięcie pozostałe cele przez gniazdo serwisowe pakietu (to z cienkimi przewodami). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.