Mortez Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Opublikowano 31 Marca 2008 odbiornik- http://www.4hobby.pl/product_info.php?info=p7833_Odbiornik-E-SKY-35-MHz--6-kana--w-.html nadajnik- http://www.allegro.pl/item336388559_e_sky_ek2_0404_35_2_nadajnik_4_kan_z_opcja_trener.html i ma ktoś plany piper j3 cub z depronu do 100 cm rozpiętości
Mortez Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2008 a możę odpowie mi ktoś czy do siebie pasują :|
Grzechu Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 co ma pasować? toć to odbiornik i nadajnik tej samej firmy, jak mogą nie pasować? a kwarce masz? wątpie, więc w 4hobby jest komplet e-sky za 15zł ja słyszałem że to nadajnik jak każdy inny tylko bez kompa, miksera i bajerów, a zasięg zależy od odbiornika, nie znam nikogo i nie czytałem kto by narzekał na zasięg nadajnika e-sky na normalnym odbiorniku (choćby e-sky), w helikopterach mówią że 100m, ale tam siedzi żyro, odbiornik, mikser i regiel 4w1... ja zakupiłem tanio nadajnik + interface, z czasem będę zbierał na jakiegoś optica czy mx12 a teraz tym będę latał, i akurat jak będzie mi za mało kanałów, komputera będę miał kasę na coś lepszego...
Peter Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 ja słyszałem że to nadajnik jak każdy inny tylko bez kompa, miksera i bajerów, a zasięg zależy od odbiornika, nie znam nikogo i nie czytałem kto by narzekał na zasięg nadajnika e-sky na normalnym odbiorniku (choćby e-sky), w helikopterach mówią że 100m, ale tam siedzi żyro, odbiornik, mikser i regiel 4w1 Cale szczescie ze podajesz wyraznie-ja slyszalem. to nadajnik jak każdy inny tylko bez kompa Tu dla wyjasnienia-jest inny.I to istotnie.Stad wynika tez i zasieg. Sprawdzone empirycznie-nie zaslyszane.
Grzechu Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 no to nie wiem, jedni tak inni tak, prawda pośrodku... niektórzy przekonywali mnie że będzie większy zasięg niż widzę, więc na początek dobra aparatura na kilka modeli, a za jakiś czas można kupić dobrą (lepsze to niż czekać rok, dwa bez modelu żadnego...) a tą potem za te 30zł można sprzedać... a więc jak u Ciebie było z zasięgiem? z jakim odbiornikiem?
Gość slawekmod Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zasięg zależy od odbiornika>również.Ale jeżeli nadajnik promieniuje 100mW i ma zasięg 200 m to nadajnik o mocy 400mW będzie miał zasięg 400m(przynajmniej taka jest teoria).Szukałem danych nadajnika E-sky no i nie znalazłem.Pozostaje kwestia anteny.Moc 100mW w długiej antenie będzie lepiej wypromieniowana niż ta sama moc z krótkiej.Ciekawy jestem czy E-sky wypromieniuje chociaż te 100mW.Chciałem się dowiedzieć jaki to radio ma pobór prądu z pakietu.Można by wyliczyć moc jaką pobiera część w.cz i wyliczyć szacunkową moc promieniowania (oczywiście obarczoną błędem, ale chodzi o przybliżony pomiar).Odbiorniki mają znaczenie ale większość ma zbliżoną czułość i raczej stawiam na małą moc nadajnika.
Mortez Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2008 hej a macie plany jakiś samolotów dla początkujących no może oprócz rwd by skazoo
Kuba_s Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 oprócz rwd by skazoo A można wiedzieć co Ci się nie podoba w tym modelu? To jakoś lepiej doradzimy jak naprzykład napiszesz, że to że nie ma lotek.
Peter Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Panowie-to watek o aparturze :twisted: nie o modelu x
Mortez Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Aparature już zamówiłem i mam pytanie czy regulator będzie dobry http://www.4hobby.pl/product_info.php?info=p8327_BEC-Tower-Pro.html a możecie podać mi teżjaki będzie dobry silnik do tego pipera i pakiet i tanie serwa powiem że oprócz regulatora na silnik serwa i pakiet mam 40 zł
cobra Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Podałeś link do BEC'a, a nie do regulatora. Mylisz pojęcia. na silnik serwa i pakiet mam 40 zł to se neda . Musisz dozbierać. Silnik mógłby być np. taki lub taki, serwa np. SG50, pakiet coś podobnego do takiego. To niestety daje sumę rzędu 130 zł. No i jeszcze regulator (bo to co pokazałeś w linku to nie jest regulator), np. taki
Grzechu Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 rozumiem że zamówiłeś nadajnik E-sky? jak dostanę odbiornik i osprzęt to sprawdzę jak to naprawdę jest z zasięgiem...
Mortez Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2008 zamówiłem e - sky gościu powiedział mi że prędzej model z oczu strace niż zasięg zgubie a z tym regulatorem to sorry ja myślałem że to regulator a tak w ogóle to co to jest ten bec
Gość slawekmod Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Regulator obrotów silnika ma stabilizator napięcia zasilający odbiornik z pakietu napędowego.Zasilanie odbiornika realizowane jest poprzez kabel wpinany na kanał do sterowania silnikiem.To jest właśnie BEC.Z tego układu również zasilane są serwa.
Grzechu Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 gościu powiedział mi że prędzej model z oczu strace niż zasięg zgubie hehehe skąd ja to znam, no ale to inny gościu raczej tak czy siak zbadam jak części dostanę jaka jest prawda...
Mortez Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2008 to bec muszę też kupić aha a ten regulator będzie dobry 8) http://www.allegro.pl/item339664328_dynam_rx_regulator_3a_zasilanie_z_7_4v_.html a wiecie może jakie napięcie potrzebuje ten obiornik
Gość slawekmod Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Kup regulator z BEC.Prawie każdy regler ma BEC.
Mortez Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2008 a możesz podać mi link gdzie można zamówić regulator bec za bardzo niską cene ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.