Skocz do zawartości

Oj te aparatury??

Mortez

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

co ma pasować? toć to odbiornik i nadajnik tej samej firmy, jak mogą nie pasować? a kwarce masz? wątpie, więc w 4hobby jest komplet e-sky za 15zł :)

ja słyszałem że to nadajnik jak każdy inny tylko bez kompa, miksera i bajerów, a zasięg zależy od odbiornika, nie znam nikogo i nie czytałem kto by narzekał na zasięg nadajnika e-sky na normalnym odbiorniku (choćby e-sky), w helikopterach mówią że 100m, ale tam siedzi żyro, odbiornik, mikser i regiel 4w1...

ja zakupiłem tanio nadajnik + interface, z czasem będę zbierał na jakiegoś optica czy mx12 a teraz tym będę latał, i akurat jak będzie mi za mało kanałów, komputera będę miał kasę na coś lepszego...

Opublikowano
ja słyszałem że to nadajnik jak każdy inny tylko bez kompa, miksera i bajerów, a zasięg zależy od odbiornika, nie znam nikogo i nie czytałem kto by narzekał na zasięg nadajnika e-sky na normalnym odbiorniku (choćby e-sky), w helikopterach mówią że 100m, ale tam siedzi żyro, odbiornik, mikser i regiel 4w1

Cale szczescie ze podajesz wyraznie-ja slyszalem.

to nadajnik jak każdy inny tylko bez kompa

Tu dla wyjasnienia-jest inny.I to istotnie.Stad wynika tez i zasieg.

Sprawdzone empirycznie-nie zaslyszane.

Opublikowano

no to nie wiem, jedni tak inni tak, prawda pośrodku... niektórzy przekonywali mnie że będzie większy zasięg niż widzę, więc na początek dobra aparatura na kilka modeli, a za jakiś czas można kupić dobrą (lepsze to niż czekać rok, dwa bez modelu żadnego...) a tą potem za te 30zł można sprzedać...

a więc jak u Ciebie było z zasięgiem? z jakim odbiornikiem? :)

Gość slawekmod
Opublikowano

Zasięg zależy od odbiornika>również.Ale jeżeli nadajnik promieniuje 100mW i ma zasięg 200 m to nadajnik o mocy 400mW będzie miał zasięg 400m(przynajmniej taka jest teoria).Szukałem danych nadajnika E-sky no i nie znalazłem.Pozostaje kwestia anteny.Moc 100mW w długiej antenie będzie lepiej wypromieniowana niż ta sama moc z krótkiej.Ciekawy jestem czy E-sky wypromieniuje chociaż te 100mW.Chciałem się dowiedzieć jaki to radio ma pobór prądu z pakietu.Można by wyliczyć moc jaką pobiera część w.cz i wyliczyć szacunkową moc promieniowania (oczywiście obarczoną błędem, ale chodzi o przybliżony pomiar).Odbiorniki mają znaczenie ale większość ma zbliżoną czułość i raczej stawiam na małą moc nadajnika.

Opublikowano
oprócz rwd by skazoo

A można wiedzieć co Ci się nie podoba w tym modelu? To jakoś lepiej doradzimy jak naprzykład napiszesz, że to że nie ma lotek.

Opublikowano

Podałeś link do BEC'a, a nie do regulatora. Mylisz pojęcia.

na silnik serwa i pakiet mam 40 zł

to se neda :(. Musisz dozbierać.

Silnik mógłby być np. taki lub taki, serwa np. SG50, pakiet coś podobnego do takiego.

To niestety daje sumę rzędu 130 zł.

No i jeszcze regulator (bo to co pokazałeś w linku to nie jest regulator), np. taki

Opublikowano

zamówiłem e - sky gościu powiedział mi że prędzej model z oczu strace niż zasięg zgubie a z tym regulatorem to sorry ja myślałem że to regulator a tak w ogóle to co to jest ten bec

Gość slawekmod
Opublikowano

Regulator obrotów silnika ma stabilizator napięcia zasilający odbiornik z pakietu napędowego.Zasilanie odbiornika realizowane jest poprzez kabel wpinany na kanał do sterowania silnikiem.To jest właśnie BEC.Z tego układu również zasilane są serwa.

Opublikowano
gościu powiedział mi że prędzej model z oczu strace niż zasięg zgubie

hehehe skąd ja to znam, no ale to inny gościu raczej ;)

tak czy siak zbadam jak części dostanę jaka jest prawda...

Gość slawekmod
Opublikowano

Kup regulator z BEC.Prawie każdy regler ma BEC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.