Mortez Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 nie nie podałeś na odwrót Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortez Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 odbiornik- http://www.4hobby.pl/product_info.php?info=p7833_Odbiornik-E-SKY-35-MHz--6-kana--w-.html nadajnik- http://www.allegro.pl/item336388559_e_sky_ek2_0404_35_2_nadajnik_4_kan_z_opcja_trener.html i ma ktoś plany piper j3 cub z depronu do 100 cm rozpiętości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortez Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 a możę odpowie mi ktoś czy do siebie pasują :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 co ma pasować? toć to odbiornik i nadajnik tej samej firmy, jak mogą nie pasować? a kwarce masz? wątpie, więc w 4hobby jest komplet e-sky za 15zł ja słyszałem że to nadajnik jak każdy inny tylko bez kompa, miksera i bajerów, a zasięg zależy od odbiornika, nie znam nikogo i nie czytałem kto by narzekał na zasięg nadajnika e-sky na normalnym odbiorniku (choćby e-sky), w helikopterach mówią że 100m, ale tam siedzi żyro, odbiornik, mikser i regiel 4w1... ja zakupiłem tanio nadajnik + interface, z czasem będę zbierał na jakiegoś optica czy mx12 a teraz tym będę latał, i akurat jak będzie mi za mało kanałów, komputera będę miał kasę na coś lepszego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 ja słyszałem że to nadajnik jak każdy inny tylko bez kompa, miksera i bajerów, a zasięg zależy od odbiornika, nie znam nikogo i nie czytałem kto by narzekał na zasięg nadajnika e-sky na normalnym odbiorniku (choćby e-sky), w helikopterach mówią że 100m, ale tam siedzi żyro, odbiornik, mikser i regiel 4w1 Cale szczescie ze podajesz wyraznie-ja slyszalem. to nadajnik jak każdy inny tylko bez kompa Tu dla wyjasnienia-jest inny.I to istotnie.Stad wynika tez i zasieg. Sprawdzone empirycznie-nie zaslyszane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 no to nie wiem, jedni tak inni tak, prawda pośrodku... niektórzy przekonywali mnie że będzie większy zasięg niż widzę, więc na początek dobra aparatura na kilka modeli, a za jakiś czas można kupić dobrą (lepsze to niż czekać rok, dwa bez modelu żadnego...) a tą potem za te 30zł można sprzedać... a więc jak u Ciebie było z zasięgiem? z jakim odbiornikiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zasięg zależy od odbiornika>również.Ale jeżeli nadajnik promieniuje 100mW i ma zasięg 200 m to nadajnik o mocy 400mW będzie miał zasięg 400m(przynajmniej taka jest teoria).Szukałem danych nadajnika E-sky no i nie znalazłem.Pozostaje kwestia anteny.Moc 100mW w długiej antenie będzie lepiej wypromieniowana niż ta sama moc z krótkiej.Ciekawy jestem czy E-sky wypromieniuje chociaż te 100mW.Chciałem się dowiedzieć jaki to radio ma pobór prądu z pakietu.Można by wyliczyć moc jaką pobiera część w.cz i wyliczyć szacunkową moc promieniowania (oczywiście obarczoną błędem, ale chodzi o przybliżony pomiar).Odbiorniki mają znaczenie ale większość ma zbliżoną czułość i raczej stawiam na małą moc nadajnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortez Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 hej a macie plany jakiś samolotów dla początkujących no może oprócz rwd by skazoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba_s Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 oprócz rwd by skazoo A można wiedzieć co Ci się nie podoba w tym modelu? To jakoś lepiej doradzimy jak naprzykład napiszesz, że to że nie ma lotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tost Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Może Zefir p. Piotra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Panowie-to watek o aparturze :twisted: nie o modelu x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortez Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Aparature już zamówiłem i mam pytanie czy regulator będzie dobry http://www.4hobby.pl/product_info.php?info=p8327_BEC-Tower-Pro.html a możecie podać mi teżjaki będzie dobry silnik do tego pipera i pakiet i tanie serwa powiem że oprócz regulatora na silnik serwa i pakiet mam 40 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Podałeś link do BEC'a, a nie do regulatora. Mylisz pojęcia. na silnik serwa i pakiet mam 40 zł to se neda . Musisz dozbierać. Silnik mógłby być np. taki lub taki, serwa np. SG50, pakiet coś podobnego do takiego. To niestety daje sumę rzędu 130 zł. No i jeszcze regulator (bo to co pokazałeś w linku to nie jest regulator), np. taki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 rozumiem że zamówiłeś nadajnik E-sky? jak dostanę odbiornik i osprzęt to sprawdzę jak to naprawdę jest z zasięgiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortez Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 zamówiłem e - sky gościu powiedział mi że prędzej model z oczu strace niż zasięg zgubie a z tym regulatorem to sorry ja myślałem że to regulator a tak w ogóle to co to jest ten bec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Regulator obrotów silnika ma stabilizator napięcia zasilający odbiornik z pakietu napędowego.Zasilanie odbiornika realizowane jest poprzez kabel wpinany na kanał do sterowania silnikiem.To jest właśnie BEC.Z tego układu również zasilane są serwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 gościu powiedział mi że prędzej model z oczu strace niż zasięg zgubie hehehe skąd ja to znam, no ale to inny gościu raczej tak czy siak zbadam jak części dostanę jaka jest prawda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortez Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 to bec muszę też kupić aha a ten regulator będzie dobry 8) http://www.allegro.pl/item339664328_dynam_rx_regulator_3a_zasilanie_z_7_4v_.html a wiecie może jakie napięcie potrzebuje ten obiornik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Kup regulator z BEC.Prawie każdy regler ma BEC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortez Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 a możesz podać mi link gdzie można zamówić regulator bec za bardzo niską cene ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.