Tomek_ Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 jakos nie wiedzialem do jakiego dzialu to dac chcialem sie dowiedziec jak wyglada sprawa zakupow u nich, chcialem kupic silnik i smigla, no i jakies zasilanie moze ile kosztuje wysylka i ile sie czeka na przesylke ? ogolnie sklep jest ok ? jako ze jestem nowy w RC nie wiem jeszcze co dobre i gdzie brac pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 poczytaj dokladnie ten teamt...wszystkiego sie dowiesz..i korzystaj z opcji szukaj... http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=1229 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Witam. Szczęście mnie opuściło. Na dziesięć przesyłek wolnych jedenasta trafiła na cło. Co robić? Może któryś z kolegów zaprawiony w potyczkach z UC coś doradzi? Taka informacja w pigułce. Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Jechać i zapłacić :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Po co jechać? Dostałeś pismo z UC? Jest tam dokładna informacja co masz zrobić. Tylko się pośpiesz bo po 20 dniach przesyłka wraca do nadawcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Witam. Dziękuję za rady. Mam tylko jedną opcję. Trudno. Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2136 Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Poczekaj aż odeślą i zamów jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 A mozna wiedziec jaka jest ta opcja (na przyszlosc)? Ja zawsze place clo temu kto dostarczyl paczke ktorego jeszcze nigdy nie mialem okazji spotkac bo nigdy mnie nie ma w domu w tych godzinach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Adam, z UC załatwisz korespondencyjnie, trochę to trwa, zapłacisz VAT od wartości zakupu z przesyłką (no i za listy polecone). Potrzebne będą: kopia dowodu osobistego, zgłoszenie celne zawierające numer przesyłki (podali w zawiadomieniu) z wyszczególnieniem zawartości i wartości razem z przesyłką, własnoręczne tłumaczenie dokumentów zakupu. Jedyny problem, że hobbycity nie daje żadnych dokumentów :? Może Ci doślą mailem (jak Ci doślą, to wystarcza), albo zapytaj w UC, czy nie wystarczy Twoje oświadczenie w zgłoszeniu celnym. Przykładowe zgłoszenie celne (moje własne): ... Oddział Celny i Pocztowy w Warszawie ul. Łączyny 8 00-900 Warszawa Zgłoszenie celne Po otrzymaniu zawiadomienia o przesyłce nr 053640442 Poz.Ks.mag 511 , nr 053640456 Poz.Ks.mag 629 i nr 053640460 Poz.Ks.mag 623. Zgłaszam do odprawy celnej towar zakupiony w Tower Hobbies U.S.A.. W wyżej wymienionych paczkach znajduje się towar wyszczególniony na fakturze nr 12911: 3BLADE PROP - śmigło do modelu redukcyjnego 3BLADE PUSHER - śmigło do modelu redukcyjnego FW-190 SPORT FIGHTER- model redukcyjny samolotu FW-190 FUN FORCE ZERO- model redukcyjny samolotu Zero FUN FORCE HELLCAT- model redukcyjny samolotu Hellcat Łączna wartość towarów (z przesyłką) zawartych w trzech paczkach wynosi 180,12 USD. Proszę o dokonanie odprawy celnej. Z poważaniem ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Witam. Diem opcja na teraz muszę zapłacić. Ja też płaciłem ,,cło,, temu kto dostarczał mi paczki dzięki temu szukał mnie aż znalazł Hubertbardzo dziękuję za dokładną informacje Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.