Goju Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Witam, chcąc zaoszczędzić 30zł na silniku postanowiłem, wymienić łożyska w starym emaxie 2822 i polutować kabelki od faz, no i po podłączeniu nagle z silnika poleciał tylko dymek, to gadam no trudno kupie nowy silnik, tylko problem jest jeszcze z odbiornikiem. Po podłączeniu pakietu przez regulator jak i normalnie(4,8V) pod odbiornik serwa tylko drgną (tzn. wychylą się w maksymalne położenie) i na tym koniec w odbiorniku nie świeci czerwona lampka sygnalizująca zasilanie, czy spalił się też odbiornik? Aparatura to ta: http://www.verticalhobby.com/kauppa/riccs-ch-24-ghz-with-6ch-receiver-afhds-p-1180.html Będzie się do niej dało dopasować inny odbiornik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donaro Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Jeżeli napięcie na wyjściu z regulatora do odbiornika jest ok czyli powyżej 4,5 V to znaczy ze uszkodzony jest prawdopodobnie odbiornik. Spróbuj podłączyć tylko serwa i zasilanie np 4 xAA pod odbiornik. Chodzi mi o to aby regulator nie był wcale wpięty w odbiornik - może "kradnie" prąd. Otwórz odbiornik jeśli możesz i sprawdź czy nie widać osmolonych elementów. Wydaje mi się że pierwszy strzeliłby regulator niż odbiornik ale mogę się mylić. Co do odbiorników to masz podaną informacje w opisie: Compatible with all FlySky AFHDS receivers and transmitters. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goju Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Właśnie próbowałem już z 4 xAA i jest to samo, serwa tylko drgną... Potem jeszcze go rozkręcę i zobaczę czy wygląda ok, a jak nie to trzeba będzie kupić nowy, tak to jest jak się chce trochę zaoszczędzić A regulator może być też walnięty bo strasznie się grzeje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Takie same objawy będą przy braku sygnału z nadajnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goju Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Czyli co nadajnik by tez był walnięty ? Z nim się raczej nic nie stało, bo nie miało go co spalić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi