pilot Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 ...to zastanawiam się nad oferowanymi w UH Polyquestami. Wg mnie pakiety PQ możesz brać spokojnie. Jak wcześniej pisałem są na ogniwach f-my Enerland podobnie jak znane i cenione FlightPower. Osobiście miałem pakiet PQ 3S 800 i najmniejszych problemów. Zobacz jeszcze na pakiety Hyperion tu albo pakiety Zippy-R (przy 1800 3S), o których pisałeś, że używasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 No właśnie. Jeszcze wczoraj pogrzebałem na obcojęzycznych forach, gdzie znalazłem na przykład wykresy rozładowania poszczególnych ogniw różnych producentów i faktycznie PQ wypadają tam bardzo dobrze. Dodam, że już w koszyku zamówienia znalazły się 2 wspominane przeze mnie wcześniej pakiety. Jak już je będę miał i będę miał przetestowane, to podzielę się spostrzeżeniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoon Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Mój Polyquest 1800mAh 20C po ok 20-30 lotach spuchnął jak balon, a stało się to wczoraj. Zgubiłem przez to extrima, bo pakiet przestał działać podczas lotu na dość sporej wysokości. Model udało się znaleźć i nic mu się nie stało, ale pakiet już praktycznie do niczego. Odeślę go do UH bo dają tam 3 miesiące gwarancji przeciw puchnięciu. Pakiet współpracował z regielkiem 25A i silnikiem, który mógł ciągnąć nie więcej jak 20-23A. Polyquesty uchodzą za najlepsze pakiety, a w moim przypadku wysiadły najszybciej z tych, co do tej pory miałem. Być może trafiłem na jakąś wadliwą sztukę, albo wypuścili wadliwą serię... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Polyquesty uchodzą za najlepsze pakiety, a w moim przypadku wysiadły najszybciej z tych, co do tej pory miałem. Być może trafiłem na jakąś wadliwą sztukę, albo wypuścili wadliwą serię... Albo te sprzedawane przez UH są robione specjalnie dla nich w niższych cenach z "odpadowych" ogniw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Dlatego postanowilem w normalnej cenie kupic 3s 2100 flightpowera. Uzywam 2s 350 od kilku miesiecy i jak na razie nie mam nic im do zarzucenia. Chodza po prostu swietnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryzon Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Odgrzewam temat ale dopytam: Gdzie obecnie w Polsce mogę kupić pakiety FlightPower/PolyQuest w rozsądnej cenie - może ktoś ma jakieś bieżące informacje (może do tego jeszcze W-wa ). Pan google wyświetlił mi jeden sklep z PolyQest`ami w cenie zbliżonej do UH. Aha sklep z ogniwami KOKAM prosi o logowanie :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2220 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Widziałem pare na allegro kiedyś : http://allegro.pl/search.php?string=Flight&from_showcat=1&category=8760&country=1 A sklep: http://www.nokaut.pl/modelarstwo/flight-power.html to może tu gdzieś Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 FligthPower w Wawie: http://rcsklep.pl http://riku.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryzon Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 :oops: Najciemniej pod latarnią .... Tak RCSKLEP - to są ceny zbliżone do mojego "zapotrzebowania i mozliwości" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.