modelpiotrek Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zapraszam serdecznie do zobaczenia krótkiej relacji z zawodów modeli wolnolatających sterowanych mechanicznie F1E na zboczu w Lubomii zawsze to jakaś odmiana do RC http://pl.youtube.com/watch?v=drOM3f5T5CU pozdrawiam Piotr Szymański Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 na czym właściwie polega ta klasa :?: bo z tego co widze to całe sterowanie kończy sie na wyrzucie, potem nie ma żadnego kontaktu z modelem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosiarzp Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 beznadziejne te zawody a nudne.....! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Sam wyrzut ma na celu tylko osiągnięcie większej wysokości w momencie startu modelu osiaga się ją poprzez zmianę konta ustawienia statecznika poziomego. Natomiast sterowanie takim modelem odbywa się za pomocą pręta magnetycznego znajdującego się w przedniej części modelu , który jest połączony z lotką. Ustawiając lotkę np.w kierunku północnym, kieruje ona mechanicznie modelem by leciał on w tym kierunku ,dokładnośc takiego ustawienia jest w miare duża Do tego każdy model jest wyposażony w wyłącznik czasowy który ogranicza czas lotu oraz czasowo włącza zmianę kąta natarcia statecznika poziomego podczas dynamicznego startu Do kolegi Kosiarzp hmmm widzę kolego że jesteś młodym modelarzem i z tego też powodu nie będę się wypowiadał na Twój temat:) siedź zatem kolego przed komputerem przez 24h bo to jest ciekawe i nie nudne:D pozdrawiam serdecznie nigdy nie znudzony zadną odmianą modelarstwa lotniczego Piotr Szymański Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 beznadziejne te zawody a nudne.....!Kolega kosiarzp zapewne zaraz nam pokaze jakies swoje zbedne i wcale nie nudne modele. Dla nich pewnie nawet zawody MS to moze byc zbyt niska poprzeczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosiarzp Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 hciałbym powiedzieć że nie siedzę 24h na komputerze jestem poczatkującym modelearze ale i tak uważm te zawdoy za dośc nudne ! jakie jest moje zdanie i o tego jest forum aby je wypowiedzieć !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 i tak uważm te zawdoy za dośc nudne Powiem ci, że z twojego punktu widzenia są nudne ale gdybyś tam startował to już byś tak nie mówił. Dla mnie film jest bardzo ciekawy, zobaczyłem nawet parę znajomych twarzy z innych kategorii modelarstwa swobodnie latającego. No i na koniec: WIĘCEJ takich filmów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 hciałbym powiedzieć że nie siedzę 24h na komputerze jestem poczatkującym modelearze ale i tak uważm te zawdoy za dośc nudne ! jakie jest moje zdanie i o tego jest forum aby je wypowiedzieć !! No tak, w samą porę się wytłumaczyłeś. Nudne - interesujące, kwestia gustu. Skoro ktoś buduje takie modele (śmiem twierdzić, że już z 60 lat, może więcej), to chyba to nie jest takie nudne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosiarzp Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Ja tylko pisze to co myśle. pewnie z perspektywy uczestnika nie jest to nudne skoro bierze w tym udział. Każdy ma inny punkt widzenia i chyba może sie nim dzielić z innymi. Ja nie krytukuje tego rodzaju zawodów, tylko mówie co myśle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 A wystarczyło by, abyś sobie tylko pomyślał i nic nie pisał, bo Twoja opinia nic do tematu nie wnosi, a jedynie podważa sens uprawiania innej dyscypliny modelarstwa. Czy na pewno o to Ci chodziło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosiarzp Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 o nic mi nie chodziło ! chciałem tylko podzielić sie o mojej opini co o tym sadze ( w końcu to forum). Oki już sie nie odzywam w tym temacie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Dla Ciebie jest to nudne, ale uwierz mi że Piotrek dużo pracy włożył w swoje modele i trzeba dużo wiedzy i umiejętności żeby zrobić, wyregulować taki model.Nie podejrzewam żebyś był w stanie zrobić podobny ale oczywiście mogę się mylić.Piotrek był w naszej reprezentacji ( z tego co wiem -niejednokrotnie) na Mistrzostwach Świata , a na zawody tej rangi trzeba ciężko zapracować i z pewnością Piotrowi się nie nudziło.Pozatym jakbyś nie wiedział to lata też modelami RC a i modele na uwięzi nie są mu obce. Nikt nie zabrania Ci wypowiadać się na forum, ale uważaj w jaki sposób to robisz.Możesz kogoś (świadomie lub nie) urazić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek w Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 f1E,piekna sprawa MOzesz piotrek załaczyc jakis rysunek układu sterowania?? Bo nie kapuje dalej jak to działa :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Witam Oto fotka schematu sterowania w modelu F1E myslę że bardzo przejrzyście jest pokazane. Wiecej planów zdjęc i filmów na naszej stronie F1E http://modelpiotrekf1e.pl.tl serdecznie zapraszam pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.