WZ Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 poszukuje - kupię plany nieuport 11 tak pod silnik 15 cmm 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 A jakiej rozpiętości miałby być? Np.w zestawie Balsausa w skali 1/4 przewidywany jest 15cm 4suw lub benzyna 26cm. Mój jest w skali 1/4 ale 15cm 4suw wydawał mi się od początku za słaby, ale może tylko wydawał się bo kolegi model w skali 1/4,5(czy jakoś tak) napędzany był 10cm 2suwem . Zresztą zawsze można trochę zmniejszyć plan. A jeśli nie to na stronie już wielokrotnie linkowanej outerzone masz w kilku rozmiarach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WZ Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Silnik 15 lub w ostateczności 20 cmm3 - rozpiętość 1,6 do 1,8 m - plany można pomniejszyć , tylko musiałbym je posiadać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Poczekaj chwilę, zaraz coś wrzucę. mówisz o 2suwach silnikach? No i mam ale niestety nie ma 11, 17 jest w rozmiarze 30" , dopiero 28 jest w 50 i 56 cali. Ta pierwsza za to by Nick Ziroli mój jest ze strony fly model scale czy jakoś tak, ale w przystępnych cenach jest też na stronie Traplet. mogę się dołożyć do jakiegoś innego modelu, który wspólnie zaakceptujemy :- . Nieuport_28.pdf Nieuport 28(2).pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WZ Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 silnik to 4 takt aby nie bawić się jakieś reduktory. plany Nieuport 11 I 17 znalazłem na stronie Profili 2 jest to elektryk jeżeli miałbym zamawiać plany to interesuje mnie BRISTOL F2b fighter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Mam i tego Bristola ale skala chyba 1/4. Łatwy nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WZ Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 kupiłbym ksero tych planów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Ja mam plany Newport typ 11 ale w formacie dwg rozpiętość 1500 no i tez elektryk ale zawsze można zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WZ Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Te z profili 2 w zupełności wystarczą , a tu jest jego budowa http://sam-rc.chez-alice.fr/pagenieuport.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi