Robsik Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2014 Kolega Kamil lepiej to wytłumaczył W mojej wyobraźni tak wycięte koło można obrócić w trzech płaszczyznach - dlatego nie bardzo załapałem o co chodzi. Teraz to WIDZĘ Śliczne dzięki! Z pewnością poćwiczę to.
BRoman Opublikowano 9 Grudnia 2014 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Ale oprócz Kamila ktoś ci tłumaczył co zrobić z kółkiem? Skoro lepiej to jest i gorzej. Chętnie przeczytam A jak chciałbyś obrócić w 3 płaszczyznach ? Obrócić a nie obracać... Jakiś szkic?
Robsik Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2014 Oj BRoman'ie, teraz to pojechałeś po bandzie "obrócić" i "obracać" to jest jedno i to samo słowo (odsyłam do słownika: http://sjp.pwn.pl/szukaj/obr%C3%B3ci%C4%87.html). Wyraźnie widać jak lubisz gry słowne - w sumie ja też A co do szkicu to już nad nim pracuję - wrzucę tu nieco później. Gdy ktoś mówi, aby obrócić o 90 stopni, to ja to widzę w wielu płaszczyznach (przede wszystkim w osiach x-y-z): Trzecia to oczywiście ta właściwa, której ja nie zajarzyłem
BRoman Opublikowano 10 Grudnia 2014 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Czyli obrócić i obracać to to samo no to niech będzie. Też mogę w tej stylistyce... Ale moja językowa edukacja buntuje się mówiąc coś o dokonaniach czy trwających itp .A co mi tam. Ale moje kiełbie we łbie to mały pan Pikuś. Co ruch to buch ! Impregnat nie taki,opis też niejasny,obrót także za trzecim podejściem. W wojsku za moich czasów za trzy niecelne strzały na trzy oddane strzały było czołgańsko w masce i inne sankcje. No ale nie jesteśmy w wojsku. Rada taka-nie graj w trzy karty bo zawsze przegrasz.
Robsik Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2014 (...) Rada taka-nie graj w trzy karty bo zawsze przegrasz. A tu masz rację Zawsze przegrywałem
Rekomendowane odpowiedzi