zibirider455 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Witam , chcę rozbudować swojego quada o gps , może ktoś z Was ma ten kontroler i może mi coś doradzić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 dosłownie "obok" toczy się rozprawa http://pfmrc.eu/index.php?/topic/49421-zimowy-projekt-micro-quada-h-pod-fpv/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Toczy się i wyszło z niej, że gps do tego kontrolera w quadzie to tak jak założyć skarpetki do klapek .... totalnie bezsensownie, myślałem, że da mi to RTH, utrzymanie pozycji .... a będzie z tego tyle, że mam świadomość gdzie jest mój quad. Z tego co wiem gps i autopilot działa lecz tylko w przypadku płatowców, w quadzie niestety nie (lub czegoś nie wiem lub nie wiem wszystkiego). Słowa kolegi : Po prostu - CC3D nie obsluguje GPS do nawigacji i RTH dla innych pojazdow niz Fixed Wing. Tzn w samolocie mozesz wykorzystywac informacje z GPS dla celow autonomicznego lotu (szeroko rozumianego, position hold, loiter, circle, RTH czy co tam jeszcze). Natomiast w kazdym innym pojezdzie (Multirotor, samochod, smiglowiec, lodka) GPS tylko przesyla dane ale FC nic z tymi danymi nie robi. Innymi slowy Open Pilot CC3D w trybie dla multirotorow pelni funkcje tylko stabilizujaca i nie jest autopilotem. A jeszcze prosciej - nie bedziesz mial prawie zadnego pozytku z GPS w Open Pilot CC3D innego niz aktualna pozycja pojazdu przesylana telemetria o ile takowa bedziesz mial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Może nie będzie aż tak źle jak Ci zasugerowano. Paru deweloperów chyba jeszcze jest przy tym projekcie, więc kto wie ? Śledź uważnie forum OpenPilot http://forums.openpilot.org/forum/26-cccc3datom-multirotors/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibirider455 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 ok dzięki wielkie za odpowiedź ale jestem troche zawiedziony :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi