janegab Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 wszystko OK..jak masz pod krawedzą wysoko..Model walisz z gory i GOOOO...ale w Płoszewie musialbym zejśc na dolna polke / podobnie jak na Teresewie / jeszcze dokladnie nie znam jak na dol dojechac..a jest odwilż niby sucho a jak nadepniesz pod trawą glajda...muszę mocno wyrzucić by chwycił wysokość ..każde zbocze jak wiesz inne trzeba sie bawić jak jest... ważne ..polatał modele całe. Mystika miałem ale w niego pakuje tylko 600-700...szkoda zachodu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 E tam. Ja startowałem z wydm 3m modelem 3m. Jak wieje to wieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Problem zaczyna się gdy wieje powyżej 25m/s Wtedy naprawdę ciężko wyrzucić model. Akacja z maksymalnym balastem waży mi około 3100 i przy 15m/s lata sie nawet fajnie. Przy 15m/s latałem blejzykowym mefisto który masę własną miał ok 900g, a balastu dokładałem 80g. Latało się sympatycznie i nie mogłem narzekać. Nie przesadzaj z tym balastem. Najważniejsza ..zabawa.. i relax na powietrzu.. jutro powtórka- zaprosiłem kolegę porobi-nakreci filmik..jak beda warunki podjadę na dolna polkę tam wydmuch super.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Latało się sympatycznie i nie mogłem narzekać. My z Jankiem nie latamy sympatycznie. My grzejemy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 My z Jankiem nie latamy sympatycznie. My grzejemy Oj dzisiaj polatalem były momenty ,że wiatr dusił- lizałem toxikiem prawie wodę za daleko oddalałem sie od krawedzi. najwazniejsza prędkośc .ale to kusi... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 strażak czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galaxy Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 kurde fajne miejsce , szkoda że nie dojechałem , ach może next time Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 SANKTUARIUM ZBOCZENIOWE..PŁOSZEWO...co tu pisać to widać...kilka fotek z "wiatrem"... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 9 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 http://www.mojapogoda.com/pogoda-na-swiecie/pogoda-lokalna/miasto/48X810/lubstow/pojutrze.html 2 + -4 m/s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 http://metro.gazeta.pl/Wydarzenia/1,126477,17235831,Dramatycznie_silny_wiatr_w_Europie__Wichura_dotarla.html NA PŁOSZEWO..!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Uważaj na modele bo Ci dwudziestka wieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 No i juz wszystko wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Trzeba było ..dojechać.. Falkonik spisywał się znakomicie ...to na APETYT rura balastowa max + kombinerki ..http://s4.postimg.org/rfosev5nx/IMG_0726.jpg były beczki ..petelki LAMBADA... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Christopher Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Latanie z kombinerkami to już nie wiem jak to opisać. Generalnie nie po modelarsku, wstyd na cały świat :-D 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 a i goście byli u Jana na przeszpiegach na rusku było chwilami zdrowo ponad 25m/s - wiec nie narzekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Każdy balast jest dobry o ile jest skuteczny. Brawo Jasiu za pomysłowość!!! Swego czasu jak potrzebowałem doważyć model też użyłem kombinerek, tyle że wewnątrz kadłuba 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Dziś myślałem "UTOPENCA"...nauczyć francuzkiego / z kluczem francuzem zamiast kombinerek ale gdzieś mi przepadł..dla Krzysztofa z Gdyni "nastepnom razom "... a i goście byli u Jana na przeszpiegach na rusku było chwilami zdrowo ponad 25m/s - wiec nie narzekam Goście sympatyczni...brakowało JURKA.. gdybyś jechal od strony Konina to za znakiem "ZOFIA" 2-gi wjazd w lewo.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 A nie lepiej Toxiciem latac jak tak wieje niz kombinerkowanym falconem? I to szybciej i lepiej Sympatyczni i zacni. Mogłeś sobie od razu model u Witka zamówić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 JURKU...falkon na dobry apetyt ...pisałem potem TOXIK zapakowałem -co miałem 2,5 kg jeszcze tak szybko nigdy nie latałem a zaczalem o 10-tej najpierw w Lubstówku do kś Sławka na parafię - taca na wiatr - NA MAXA...i GOOOO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 zapowiada się Wtorek - środa sympatycznie ..na Teresewie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi