lukas90 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Chciałbym trochę oświetlić bixlera dla lepszej orientacji przy dużej wysokości. Nie chcę się bawić w kompletne oświetlenie ze sterownikiem, tylko podłączyć po kilka diód na skrzydła. Macie jakieś ciekawe patenty na wykonanie takiego podstawowego oświetlenia? Myślałem, żeby pod odbiornik podłączyć diody 3,5V (http://allegro.pl/dioda-led-swiecaca-5mm-niebieska-3-5v-pa-fv-i4854244963.html) Zamocowałbym je od spodu na środku skrzydeł i dwie z tyłu pod statecznikiem - myślicie, że da to jakiś efekt? Chodzi mi o to, żebym widział dobrze jak jest ustawiony model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Lepiej kup sobie odcinki z taśmy na 12V tak na całą długość cięciwy i raczej nie niebieski, słabo go widać. Pytanie czy chcesz mieś latające światełko czy jeszcze rozróżnienie gdzie przód-tył, lewo-prawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intermodel Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Ja zrobiłem takie jak przedstawiam na tym filmiku jeszcze nie wyprubowałem w powietrzu jkoś teraz nie ma okazii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Ja polecam forumowy sterownik w niskiej cenie i z dokładnym opisem http://pfmrc.eu/index.php?/topic/48170-o%C5%9Bwietlenie-lotnicze-modelu/ Te diodki z "Aledrogo" będa słabo widoczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Nie używaj do lutowania połączeń elektrycznych past z zawartością kwasu, a jeśli już to należy pamiętać o umyciu takiego połączenia !, Emalię z takiego drucika łatwo usuniesz , jeśli potraktujesz go np. płomieniem zapalniczki, tylko króciutko bo się stopi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas90 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Ja polecam forumowy sterownik w niskiej cenie i z dokładnym opisem http://pfmrc.eu/index.php?/topic/48170-o%C5%9Bwietlenie-lotnicze-modelu/ Te diodki z "Aledrogo" będa słabo widoczne. Może kiedyś się zabiorę za taki sterownik, ale trochę z tym zabawy jest dlatego narazie wykonam wersję na szybko Ja zrobiłem takie jak przedstawiam na tym filmiku jeszcze nie wyprubowałem w powietrzu jkoś teraz nie ma okazii I coś takiego mi wystarczy. Tylko nie wiadomo jak to w powietrzu zda egzamin, bo faktycznie takie diody mogą być słabo widoczne. A dlaczego Stanisław by nie podpiąć tego pod odbiornik, ewentualnie z jakimś rezystorkiem, tylko wykorzystujesz osobno baterię? A taśmy led chyba też są słabiutkie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi