mediax Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Witam ! Z racji tego, iż nie znalazłem tutaj takiego manuala, postanowiłem stworzyć coś takiego, i przedstawić mój sposób na montaż GoPro na kadłubie motoszybowca. Mam nadzieję, że będzie w jakiś sposób pomocny. Wykonanie zajęło mi około 30 minut. Co ja użyłem: - Kawałek balsy - Podstawkę pod GoPro tą do której jest przyczepiona oryginalnie w pudełku - Klej Epo - Papier ścierny 120 - 4 Śrubeczki Wycinamy kawałek balsy, odrysowujemy kształt kadłuba, ja to zrobiłem w prosty sposób nakładając na kadłub gazetkę reklamową i przykładając do niej kostkę balsy po czym odrysowałem kszałt. Następnie wykorzystałem rynny koło domu i papier ścierny nadając zbliżony kształt. Po dopasowaniu i oszlifowaniu ostrych krawędzi, dociąłem podstawkę od GoPro po czym wywierciłem 4 otwory. Po włożeniu śrubek i złapaniu ich nakrętkami, wstrzyknąłem, klej i skręciłem obie części na tyle mocno żeby nakrętki wgryzły się w balse i nie wystawały. Natomiast wystające śrubki wbiłem z całym elementem w kadłub, po czym wyjąłem element wlałem otwory klej, posmarowałem cały powiesznie balsy i skleiłem, a do dociągnięcia wykorzystałem jakąś gumkę z długopisem. Jako że od wczoraj jestem posiadaczem tego modelu jutro robię pierwszy oblot z GoPro mieszkam w Australii więc widoczki będą zacne mam nadzieję Pozdrawiam kolegów i udanej zabawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Szybko i tanio, ale dość ciężko. Chyba że planujesz przeloty przez chmury z tą obudową do GP ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mediax Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 To tylko do zdjęcia. Choć nie ukrywam że spróbuję z obudową wykonać lot bo szkoda zniszczyć obiektyw podczas ewentualnej kraksy. A czy ciężko ? raczej wątpię, gdyż siła nośna tego modelu jest naprawdę spora. Bardziej bym się martwił sterownością, opór powietrza itp Jutro się okaże, ma być ładny słoneczny ciepły dzień, więc będzie okazja do przetestowania. Wrzucę link do filmu. Tak jak obiecałem dodaję film z pierwszego oblotu z GoPro Ku memu zaskoczeniu model latał o wiele stabilniej i był mniej podatny na podmuchy wiatru, a obawiałem się, że może nie dać rady dzwignąć GoPro 3Black w wodoszczelnej obudowie. A tu taka niespodzianka. W najbliższym czasie jak tylko będzie mniej wietrznie polatam na jakiejś ładnej plaży, widoczki będą ciekawsze. Pozdrawiam serdecznie. LINK ---------->http://youtu.be/lPsGfySlkXk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi