Włodek Ulas Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Aeroklub Częstochowski zaprasza http://www.aeroklub-czestochowa.org.pl/index.php?Content=sekcje&sek=modelarska&id=23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteq Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Ja oczywiście będe już w piątek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Byłem na tych zawodach w sobotę,odbyły się dwie kolejki lotów,było co oglądać. Zrobiłem fotki wszystkich modeli na stojance. Robiłem też fotki zlotu,ale przy takim zachmurzeniu wyszły bardzo kiepskie więc niema co wstawiać. Był jeszcze jeden model godny uwagi Fairey Battle kolegi Wojtka z forum. Już kiedyś wspomniałem na forum że Wojtek ma niespodziankę na 2008r.którym może zdobyć mistrzostwo Polski a może i Europy. Tym razem Wojtek też został zawiedziony przez komisje sędziowską za ocenę statyczną. Model Fairey Battel Wojtka i Mariana Kaziroda,wielokrotnego zwycięscy w kraju i europie,były wykonane w tej samej formie. Komisja sędziowska dopatrzyła się u Wojtka zbyt pękatego kadłuba,małych kuł i wiele innych drobiazgów. Według sędziów malowanie też nie było zgodne z orginałem,więc porównajcie na fotkach czym one się różnią,czy są takie same pasy na stateczniku i koło na kadłubie,według sędziów kolory mają być inne. Ja lubię budować modele makiet,ale tylko do pokazania kolegą na łące,piknikach i jestem z tego zadowolony,gdyż oceny są zawsze pozytywne. Wojtek w ocenie statycznej dostał 700 punktów mniej,niż jego sobowtór,więc według mnie Wojtek jeszcze długo będzie musiał czekać na wysokie oceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteq Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Ale impreza ogólnie była bardzo udana zresztą jak wszystkie w Częstochowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.