JumperTomek Opublikowano 11 Stycznia 2015 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Witam, Czy to dobra firma pakietów ? Opłaca się go kupić ? cena bardzo niska, ja za jedna 1700 dualsky zapłaciłem 75 zł http://abc-rc.pl/2200mAh-3S-25C-lipol
AndyCopter Opublikowano 11 Stycznia 2015 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Używam taki z zaklejką radiomodels.com.pl, przy takiej cenie nie ma na co narzekać
Emhyrion Opublikowano 11 Stycznia 2015 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Do dziś mam 4 pakiety kupowane w ABC. Wyglądają jak te na drugim zdjęciu, czyli w otulinie a'la carbon, bez niebieskich naklejek Dwa pakiety 3s 3300 wsadzałem dość często do modelu Mustanga z Durafly, a w ogóle kupowałem z myślą o Cessnie FMS. Służą mi do dziś, nie są spuchnięte, pięknie napędzają model, nic nie piszczy. Dwa pakiety 4s 2600 są przeznaczone u mnie do poganiania Extry 300 z Multiplexu. Jak się nie szaleje za bardzo to jest ok, ale przy większych obciążeniach potrafią piszczeć, szybko się grzeją i jeszcze szybciej kończą. Ogólnie są lekko spuchnięte, a nie używałem ich ani za często, ani naprawdę intensywnie. Zostały mi dwa, trzeci już w ogóle przeszedł do historii miałem jeszcze trzy pakiety 4s 3300 do napędzania modelu Mustanga z FMS. Na początku było super, ale gdzieś po roku i około 20-30 lotach na każdy z pakietów dwa z nich do niczego się już nie nadają, piszczą zaraz od startu. Trzeci jeszcze jakoś się trzyma, ale generalnie są już odstawione na bok, jako pakiety które wykorzystuję przy serwisowaniu modelu, w powietrze już nie pójdą. Ogólne nie jestem jakoś porażony ani jakością i trwałością ogniw, ani wydajnością całego pakietu. Tanie i względnie dobre. Zależy do czego mają być, ja wiem, że więcej już ich nie kupię
JumperTomek Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2015 Aku miałoby latać w pioneerze XL, Dualsky które mam są za małe i musiałbym dołożyć ciężarków do wyważenia a na tej bym też dłużej polatał
Emhyrion Opublikowano 11 Stycznia 2015 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Jakiś czas wytrzymają, jeśli masz w miarę mały silnik i regulator około 20A to nie będą wysilone i będziesz mógł długo fruwać. Ale jakbyś potem chciał na nich pogonić jakiegoś warbirda w okolicach 1100-1300 mm rozpiętości i trochę ponad kilogram masy startowej to długo pewnie nie pożyją
JumperTomek Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2015 Pioneer ma 2m i 1.5 KG regulator 40A silnik 1050 obrotów więcej danych nie ma o nim :-( Wysłane z Sony Xperia SP LTE z turbo jumpem
Emhyrion Opublikowano 11 Stycznia 2015 Opublikowano 11 Stycznia 2015 aaa... to ten większy Pioneer... No to nie wiem. Twoja decyzja. Chyba zależy, jak często i intensywnie będziesz latał. Ile czasu na pełnych obrotach, a jak długo tylko szybujesz... Myślę, że do spokojneego latania wystarzą te pakiety na sezon, góra dwa. Przy wariactwach i szaleństwach raczej dość szybko spuchną
JumperTomek Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2015 Dzięki wielkie :-) zostanę przy dualsky, ewentualnie poszukam kogoś kto się zamieni ze mną na jakąś większą :-) Wysłane z Sony Xperia SP LTE z turbo jumpem
Rekomendowane odpowiedzi