Peter Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 jednak wolał bym w sklepie jakimś kupić. a sa inne opcje zakupow ? Tzn. nie w sklepie,chetnie poznam jesli mozna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 No... ja myślałem że to prywatna osoba sprzedaje te gogle na ebaju? Peter, lepiej powiedz w jakich goglach latasz 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 GVD-510 i z perspektywy czasu biorac,raczej nie chce innych. Chyba ze Headplay.Ale troche za drogie dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Niestety poza moim zakresem cenowym... Killerus, jak Twoje V-Real Viewer'y się sprawują? Zmienił byś na coś innego? Jakieś problemy? Jakieś uwagi? Napisz proszę jak najwięcej na ten temat :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killerus Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Jestem zadowolony z tych gogli, to jest to samo co na tej aukcji to dałem linka !!! a super, dobra jakość obrazu, ale troche mnie jszy obraz do gogli, które miałem poprzednio !!! Ja na razie mnie zadowalają, jedynie so to chciałbym mieć większy obraz, już myśle o jakiś soczewkach czy coś.......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiMi Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 No to zrobiłem rachunek "sumienia" za zestaw: Kamera KX171 95,00 USD=213,18 PLN +CŁO=234,50 PLN +VAT=286,09 PLN http://www.rangevideo.com/index.php?main_page=product_info&cPath=6&products_id=96 Nadajnik 2.4GHz 500mW 50,00 USD=112,20 PLN +CŁO=123,42 PLN +VAT=150,57 PLN http://www.rangevideo.com/index.php?main_page=product_info&cPath=35_22&products_id=5 Odbiornik 2.4GHz Portable Receiver 100,00 USD=224,40 PLN +CŁO=246,84 PLN +VAT+301,14 PLN http://www.rangevideo.com/index.php?main_page=product_info&cPath=35_22&products_id=8 Gogle V-Real Viewer 249,00 USD=558,75 PLN +CŁO=614,63 PLN +VAT=749,85 PLN http://vrealities.com/vrealviewer.html Przesyłka range video 25,00 USD=56,10 PLN +CŁO=61,71 PLN +VAT=75,29 PLN Przesyłka vrealities 50,00 USD=112,20 PLN +CŁO=123,42 PLN +VAT=150,57 PLN TOTAL 569,00 USD=1276,83 PLN +CŁO=1404,52 PLN +VAT=1713,51 PLN Przyjąłem 1 USD=2,24399395 PLN CŁO=10% VAT=22% Założyłem wariant pesymistyczny tzn., że cena przesyłki również zostanie wliczona do cła i podatku. Czy moje założenia są OK? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Odbiornik 2.4GHz Portable Receiver A dlaczego ten odbiornik ? No i zapomniales o antenie rx 6 dB A z clem moze byc roznie,popros o wpisanie niskiej wartosci np. 100$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiMi Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Odbiornik "namaścił" i polecił Killerus. Jest to rozbudowana wersja standard z dołożoną baterią. Wiem, że dodatkowe 50 USD za większą obudowę i baterię to nie najlepszy współczynnik ale próbuję uniknąć robienia bazy na statywie. Przynajmniej na razie :wink: Antenę RX spróbuję zakupić rodzimej produkcji. Niedaleko pracy mam sympatyczny sklepik: www.dipol.com.pl Sam zresztą polecałeś w linkach. Póki co ograniczeniem będzie raczej badziewne Radio. Latam blisko bazy i tak na razie musi zostać Dzięki za radę o niską wartość - czasem najprostrze rozwiązania są najskuteczniejsze Przy okazji mam pytanie o kamerkę KX171. W opisie jest, że zasilanie to 12V. Zastanawiam się, czy przy zasilaniu 6V też będzie działać (mam pack 2s1p). Zadałem to pytanie też RangeVideo ale jeszcze nie odpowiedzieli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Hymm, baaardzo pesymistyczna wersja. Ja stawiałem na 1200zł z goglami. Zobaczymy jak te "krajowe" sprzęty będą się spisywać i w jakiej cenie będą ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiMi Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 No i właśnie tyle wychodzi ale.... bez cła i podatku :evil: Peter ma jednak dobry pomysł jak zmniejszyć ból opłat celno-podatkowych :wink: Na krajowe raczej bym nie liczył taniej. Krajowy dystrybutor też płaci cło i podatek + własna marża. W najlepszym wypadku będzie ta sama cena Potencjalnie zyskasz tylko gwarancję w kraju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Ale jak zamawia więcej to może dostanie taniej(a wręcz na pewno). Więc może wyjdzie tak jak bez cła i VAT'u ;-) (wiem, wiem, nadzieja... ;-) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Sam zresztą polecałeś w linkach. ?! Informacja a rekomendacja to chyba rozne pojecia ? W swietle ostatnich wydarzen,6 dB patch antenna (circullar) czyli taka jak kupil Killerus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiMi Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Informacja a rekomendacja to chyba rozne pojecia ? Masz rację to też moja nadinterpretacja A wracając jeszcze do pytania o kamerkę KX171 to niestety nie doczekałem się odpowiedzi z RangeVideo. Jak sądzisz czy będzie też działać przy napięciu 6V? W opisie jest, co prawda że zasilanie to 12V. Zastanawiam się jednak czy w środku nie jest wbudowany stabilizator 5V (KX131 ma go zdaje się na kablu). Masz może jakieś doświadczenia w tej kwestii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 czy w środku nie jest wbudowany stabilizator 5V Ma, po prawej stronie plytki,wersja mini,bo i prad maly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiMi Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Czyli powinna działać poprawnie w zakresie napięć 6-12V? Pytam się tak upierdliwie bo mam pakiet 2s LiPo i nie chciałbym się "naciąć". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Czy stabilizator dziala jeszcze poprawnie na 6V tego nie wiem. Ale na dwoch celach nie mialem nigdy problemu,to chyba bedzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiMi Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 To ja na koniec dodam,ze po 1.05.08 bedzie to mozna kupic w Polsce.Dodatkowo system bedzie sparowany,tzn do kazdego rx dobrana odpowiednia antena. A to aby nie kombinowac,moze ta a moze inna.Po prostu beda w komplecie odpowiednie. Ceny ponoc podobne,tyle ze szybcie,bo na miejscu Peter, Wspominałeś, że sprzęt będzie można kupić w Polsce. Czy jest to już możliwe i u kogo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 http://uav.home.pl/sklep/index.php Jesli czegos nie bedzie.otworz watek na forum http://www.rc-cam.pl/ Cos poradzimy. Nie wiem czy wszystkie zamowione rzeczy juz dotarly,ale wiekszosc juz jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.