jethrotull Opublikowano 6 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Fajny ten mały agregat. On ma zintegrowany odbiornik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio666 Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Dokładnie, zintegrowany odbiornik. Pomyślałem, że do wykorzystania w jakimś innym modelu ale te zintegrowane serwa są niepotrzebne bo i tak nie planuje ich użyć a nie da się ich wymontować i dodają tylko dodatkową wagę do odbiornika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Wysłałem Ci PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio666 Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Witam, prace powoli bo powoli ale trwają Fokker powoli rośnie, ale mam pytanie dotyczący pakietów zasilających. Psiadam pakiet BFN Li-ion 14500 650mAh 7,4V do którego jest ładowarka 7,4V 800mA, chcę dokupić drugi pakiet o większej pojemności - LI-POL 7,4V/1300MAH 30C. Jest on cięższy o 20g ale tu nie problem dron go uniesie, nie wiem tylko czy ładowarka podoła - myslę, że po prostu będzie dłużej ładowała. Nie mogę skumać oznaczenia 20C czy 30C, wiem co oznaczają tylko nie wiem jaki będzie lepszy. Ogólnie się motam, a zdania na forach są podzielone. Kolejne fotki napędu lotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Jeśli chodzi o pakiet to główne pytanie brzmi: w jaką wagę celujesz i ile już masz wagi w tej chwili. W każdym razie pakiet 1300mAh mi się wydaje dużo za duży do tego projektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio666 Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Piotr, ten pakiet ma być do drona, nie do Fokkera. Nie za bardzo wiem czy brać 20C czy 30C i jak się mają do tego parametry mojej ładowarki, która jest przeznaczona głównie do 650mAh 7,4V . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 A to przepraszam. Będzie po prostu wolniej ładować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 I jak tam stoisz z tym Fokkerem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio666 Opublikowano 12 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Ostatnio brak natchnienia i czasu, więc budowa idzie jak krew z nosa. Zacząłem oklejać konstrukcje papierem japońskim i w związku z tym smrodzić w chałupie co przysparza o ból głowy żonę. Zaczyna się robić cieplej dzięki czemu będę mógł się przenieś na świeże powietrze. Jak się przekonałem, nie jest to tak łatwe i szybkie jak budowa szkieletu :-) Piotr jesteś nadal zainteresowany wymianą – agregat, micro serwa i silniczek mam wolne ? Projekt w którym chciałem je użyć - nieaktualny. Konsekwentnie, łopatologicznie podrzucam kolejne fotki z budowy. ... a tu powłoka wykonana na gotowo, około 5,6 warst lakieru (NITROCELLON AIN) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Solarfilm lite czerwony byłby dla Ciebie lekarstwem. Leciutki i nie śmierdzi, skurcz po nagrzaniu nie jest mocny więc nie połamał by Ci patyczków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Nie jest źle. Nie kładź 6-ciu warstw cellonu, tylko dwie: pierwszą bardzo rzadką, drugą średnio rzadką. Oszczędzisz na wadze i otrzymasz ładne, elastyczne pokrycie. Każdy płat przygwoźdź we wszystkich czterech rogach podczas suszenia, inaczej może Ci powichrować (widzę na zdjęciu że masz tylko w środku krawędzi spływu przymocowane). Jeśli trochę się z tym męczysz to się nie przejmuj - pokrywanie staje się łatwiejsze z każdym zbudowanym modelem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio666 Opublikowano 13 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Myślałem o pokryciu folią termiczną ale z obawy przed przeciążeniem zdecydowałem się na japonke. Co prawda brałem pod uwagę inny rodzaj foli (oracover), trochę cięższy ale się wystraszyłem, że brak żelazka modelarskiego i opalarki lub porządnej suszarki (o większej mocy niż ta która jest w domu) znacznie utrudni oklejanie . Może przy kolejnym projekcie spróbuje powalczyć z folią. Wbrew moich obaw przed japonką nie jest tak źle, tyko ten smród. Po prosu więcej pracy i hartowanie cierpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi