Kuba99 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Dzisiaj przyszła do mnie aparatura Turnigy 9x z odbiornikiem, modułem nadawczym w komplecie. Kupilem mode 1, bo mode 2 nie było w sklepie. Rozkręciłem wszystko, zamieniłem blaszkę, sprężynkę. Skręciłem i mechanicznie wszystko ok. Ale działają tylko serwa, gaz nie chodzi, silnik "pika". Co zrobic, żeby zadziałało? Pomocy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.z Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zmień na Mode 2 i daj rewers na trzecim kanale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Regulator na 3 kanał i próbuj raz z gazem na max raz na minimum . oczywiście bez śmigła. Na początku pika bo musi się zalogować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba99 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Ustawiłem to, bedzie działało? Teraz tego nie sprawdze, bo jest głośne... Mam lotki na 1ch, sw na 2, regulator na 3, kierunek na 4. Przedtem na modę 1 pięknie działało. Zrobiłem to co napisał w.z i jutro sprawdzę cy działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Wepnij serwo w kanał gazu, ono prawdę Ci powie sprawdzaj po kolei wszystkie kanały (od 1do 4) i ich reversy i trymery. Pika jak gaz nie jest na minimum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Przestawiłeś w menu jaki masz mode? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba99 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Juz zrobiłem. Dziękuje za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi