jędrek Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Witam Modelik na podstawie planów z netu. W oryginale szybowiec w układzie kaczki, ja robię elektroszybowiec. Na bazie tych samych planów Motylasty "stworzył" Gintera. Po rozrysowaniu, żeberka "przeniosłem" na balsę za pomocą drukarki atramentowej i folii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japko95 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 WitamPo rozrysowaniu, żeberka "przeniosłem" na balsę za pomocą drukarki atramentowej i folii a możno prosić oo wytłumaczenie jak taką sztuczkę wykonać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 a możno prosić oo wytłumaczenie jak taką sztuczkę wykonać? Witam Żadna sztuczka. Przede wszystkim żebra rozrysowane w jakimś programie graficznym (ja rysuję w CDR), żeby można było drukować nasze wypociny. Do przeniesienia potrzebna jest gruba folia, ja używam folię z okładek na dokumenty. Drukujemy nasze żeberka na folii i po wydrukowaniu odciskamy na klepkach balsowych. Czysto, bez żadnych śmierdzących środków chemicznych. Parę fotek z budowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japko95 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Dziękuję bardzo, jeszcze jedno pytanie, da się to zrobić na drukarce laserowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Można transferować toner tylko że drukujesz na kartce a nie na folii. Przykładasz do deski wydruk i szmatką przesaczoną acetomen dociskasz kartkę do deski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Witam Kolejne fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Witam Pierwsza przymiarka całości, jeszcze bez końcówek skrzydła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi