Gryzon Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Witam Pytanie jak w temacie - czyli na co zamienić - na 3f wiadomo > tylko jaki ? Może ktoś już zmieniał ? Jakie śmigiełko? Oczywiście wszystko w celach : 1. Zmniejszenia masy modelu 2. Użycia regulatora do 3f który posiadam 3. Nie kupowania regulatora do szczotki itd. No i idealnie jakby easiak miał wykop jak ten z filmiku (pionowe wznoszenie) Ale to nie jest konieczne bo nie będę też montował małej elektrowni żeby zasilić silnik :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Witam Trochę późno na odpowiedź ale dopiero teraz znalazłam post.Do rzeczy .Mam easy glidera i próbowałem rózne silniki .Ostatecznie został ten najtańszy tzn Tower Pro 2410-12 i latał z różnymi śmigłami - oryginalny mulipleks od zestawu,Gws 9x5,8x6 za 3,5 zł sztuka ale najlepiej ciągnie składany Graupner 10x6, bierze wtedy 12 A prądu niosąc komórkę pod skrzydłem http://pl.youtube.com/results?search_query=RCPiotrek&search_type=&aq=f Kolega zachęcony rezultatami zastosował taki silnik do easy stara z podobnym skutkiem.Wydaje mi się że jest to najtańszy sposób na "ulotnienie" zestawów Multiplexsa :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domitom Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 witam, ja kupiłem ESa w zeszłym tygodniu, jest już RTF, tylko jeszcze nie ulotniony... zamontowany mam: emax bl2215/25 smigło standardowe/fabryczne zestaw testowany przez znajomego modelarza - działa za... super tylko musisz ograniczyć do połowy obroty lub włożyć do kabiny kombinerki... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SCRUBBY Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Najtańszy zestaw, to oryginalna szczotka 400SPEED. Z nią nawet FPV latało poprawnie. Do tego miał model niższą wagę niż teraz (więc był wolniejszy), po moich przeróbkach na bezszczotkę, model jest.... "narowisty". Szczegóły TUTAJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.