GRZECHU I JURAS Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Panowie, chciałbym zadać kilka pytań dotyczących 2,4GHz, tylko proszę się nie śmiać do tej pory miałem tylko do czynienia z 35MHz, tak więc jestem do tyłu...Tak więc chciałbym zapytać jak to jest z tymi zestawami, czy np. aparatura Hitec będzie chciała pracować z odbiornikiem np. Graupnera, czy nadajnik35MHz z modułem Jeti 2,4GHz będzie chciał pracować z odbiornikiem Hitec ?? itp...Ogólnie mówiąc czy to wszystko działa tylko w zestawach tego samego producenta czy jest dowolna możliwość konfiguracji?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Tylko w zestawach. Nadajnik Graupner to i odbiornik Graupner. Trochę łatwiej jest w przypadku Turnigy, bo jest kilka marek na ten sam hardware Turnigu/Flysky/HK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Panowie posiadam Optica 6 2,4GHz i chciałbym do niego dokupić odbiornik Hitec Minima 6E 2,4GHz http://www.nastik.pl/hitec-minima-24ghz-p-4245.html ale na stronie jest info: UWAGA! Odbiornik do poprawnego działania wymaga, by firmware modułu nadawczego był w wersji przynajmniej 3.01. Normalnie ogupiałem...Odbiornik optima śmiga aż miło a tu coś takiego....te info nie jest związane przypadkiem z rodzajem serw obsługiwanych przez odbiornik?? Jeżeli będę chciał podpiąć serwa analogowe to odbiornik trzeba jakoś przeprogramować?? Bo wydaje mi się że z modułem nadawczym wszystko okij...Zaznaczam że kolega posiada Optica 6 2,4GHz i powiedział że po dokupieniu Minimy musiał ten odbiornik u znajomych przestawić na serwa analogowe, ponieważ wcześniej nie chciały na tym odbiorniku działać i to niby taki mankament tych małych odbiorników...a w samym module nadawczym nic nie zmieniał...Ktoś wcześniej się z tym problemem spotkał???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi