Paweł40 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Gdzie w Gdyni - Dąbrowie można Latać lub jezdzić autkiem? Szukam miejsca do latania lub jeżdżenia autkiem on-road :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zależy od modelu ale jest kilka miejsc wliczając w to samo centrum. Latamy czasami nad starymi torami za halą targową, ale tam to raczej elektryki tylko. W Orłowie są łąki na których można latać już spaliną. No i łężyce, ale tam to już trzeba autkiem jechać bo to daleko. Czym chcesz latać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Kuba - czy w Łężycach mogę startować i lądować modelem spalinowym takim o rozp. 180cm i wadze 3000g? To samo pytanie w przypadku Orłowa. Wychodzi na to, że na razie nie mam gdzie oblatać swego Pfalz'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Na Łężycach spokojnie, a w Orłowie będzie ciężko takim modelem. W Orłowie jest trochę zarośnięte i właśnie tam przy lądowaniu zgubiłem cały ogon w Taco. Tak czy inaczej mi się tam dobrze lata modelem pod 3,5ccm. Na Łężycach to już praktycznie wszystkim można latać nie licząc ogromnych gigantów. Ja na Łężycach latałem ostatnio moją Cessną 1,5m rozpiętości i był to jeden z mniejszych modeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł40 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 W Łężycach, to wiem, ale mi chodzi o miejsce, gdzie można dojść, lub ewentualnie pojechać na rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SCRUBBY Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Może dopiszecie Panowie koordynaty lokalizacji na Pomorzu ? Pomorskie, Gdańsk, GM/GE: 54.351400, 18.482300 Mapa: 54° 21' 5.04"N, 18° 28' 56.28"E Opis: Dwa nieduże sąsiadujące ze sobą wzgórza otoczone drzewami. Można swobodnie wystartować i wylądować samolotem bezpodwoziowym np. z FPV. Możliwość zaparkowania samochodu o 30-50 metrów od stanowiska pilota. Polecany typ samolotu: bezpodwoziowy. Uwaga: LOTNISKO Rębiechowo w odległości ok.2,5 km w kierunku N. Korytarz schodzenia do lądowania z kierunku N-S ok. 2,8 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.