Maybach Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Witam! Mam problem bo nie wiem czy dalej robić model... mianowicie gdy sklejam kadłub widzę że cos jest nie tak, okazjue sie ze ściąłem pod katem przednią część... mogę przykleić tak by podłoga była równa ale w tedy jest taka nierówność głęboka na 2-3 mm i długa na jakies 10 cm (ciołem to za pmoca krzywki)... da radę to przyszlifować papierem ściernym z dwóch stron, żeby było równo czy od nowa wycinac wszystko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Jak masz materiał to tnij jeszcze raz. To przy okazji będzie dobre ćwiczenie aby w przyszłości wychodziło Ci to co zamierzasz, a nie to co przypadkiem wyjdzie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maybach Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Spróbuje całą podłogę żywica z włóknem szklanym zrobić! Dobry pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 A robisz czołg czy samolot? Żywica jak najbardzie delikatnie przy wredze mocowania silnika. A dalej to już można Dragonem lub innym klejem. Pamiętaj że jak dobrze przyglebisz to i stal pwyginasz a czym większa masa tym wieksza energioa do rozproszenia po modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maybach Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Przy mocowaniu silnika na pewno zrobię żywicą, a ten mały ubytek zakleję klejem polimerowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Pokaz fotke bo moze przesadzasz z tą dziurą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maybach Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 No to wygląda tak: Nie wiem czy cały nowy kadłub robic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 chłopaku wyluzuj : Dzrobiłez ażurowanie kadłuba, weź papier ścierny 120 przeszlifuj krawędzie na okrągło i będzie cacy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maybach Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 No przeszlifuje... ale myslałem że takie cos ma znaczenie.... wkoncu pierwszy samolot i chce zeby latał A najgorzej bedzie ze skrzydłami, nie wiem o co wogóle chodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Jesli masz problem ze skrzydłami depronowymi to pooglądaj różne tematy, gdzie jest pokazane krok po kroku. Ew. styropianowe rdzenie wytnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Oczywiscie ze każed złe wykończenie ma wpływ na wynik ostateczny,ale weż poprawkę że nie od razu Rzym zbudowali i sporo trzeba się nauczyc aby wszystko wychodziło dobrze już za pierwszym razem. Poza tyum szanse na długie życie pierwszego modelu so mizerne więc na pewno przy następnych będziesz miał już więcej doswiadczenia i zrobisz lepiej. Co do skrzydła to napisz jaki model robisz (elektryczny domyslam się) i będziemy Ci wszystko podpowiadać. Spokojnie nie od razu Łosie sie buduje. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maybach Opublikowano 24 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Jeżeli zastosuje do tego modelu Zefirka silnik speed400 6V ze smigłem bezposrednim 6x3 GWS zamiast speed280 to bedzie róznica w lataniu? Przesunięty SC albo coś innego? :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 SC jest ustawiany dla danej konstrukcji i jest w stałum miejscu niezależny od wposażenia. Co do różnicy to będzie widoczna na napędzie bezpośrednim odel będzie szybszy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.