endriuRC Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Witam, latałem dziś sobie moim motoszybowcem, latał ładnie, silnik działał, wszystko było ok. Po powrocie do domu naładowałem pakiet i chciałem ustawić timing, ale silnik nie wydawał żadnych oznak "życia". Wyciągnąłem silnik, zaraz na początku jest uszkodzony kabelek (widać drucik). Silnik to redox 900/1200. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Pokaż zdjęcie,silnik pewnie do przezwojenia (nieopłacalne). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 zwoje mu sie chyba rozwaliły, bo te druty dotykają obudowy silnika i musiało zwarcie pójść Jak podłączyłem go do regulatora, to ciężej się obracało obudowe niż jak był bez napięcia, ale nie wydaje oznak "życia" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toofast Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Jakim cudem przezwojenie ma byc nieoplacalne ? trzeba rozwinac - liczyc zwoje i sprawdzic uklad jakis stary drut z transformatora o podobnej grubosci i jazda ew. drut nawojowy Jak Ci sie nie oplaca to mi go oddaj Od kilkunastu lat uzywam tylko 1 silnika w dodatku z drugiej reki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Bez doświadczenia ciężko nawinąć taki silnik bez uszkodzenia drutu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toofast Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 No to niech go nabiera. Dla ulatwienia stojan mozna impregnowac a czesc zabezpiecza tasma A jak sie boisz to przygarne kazdy - na pewno sie nie zmarnuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi