rufik Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Wpadłem na pomysł wyposażenia sky surfera w klapy. Wszystkie części już zakupione, ale mam problem z zawiasami do klap szczelinowych. Kupiłem taki wynalazek: Jednak przymiarki pokazały, ze wychylenia klap będą zbyt małe. Zależy mi na tym aby osiągnąć te 90 stopni wychylenia. Ma ktoś, coś sprawdzonego i niedrogiego? Tak to wygląda na chwile obecną: Coś takiego chciałbym osiągnąć: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluuu Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 pomijając konieczność klap w tym modelu - zadanie z mechaniki - popychacz przy klapie zamocuj w dziurce blisko klapy a przy serwie na najdalszym oczku od osi obrotu, wychylenie się zwiększy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Musisz zapewnić odpowiednie przełożenie. Na serwie daj max daleko, na klapie blisko osi obrotu. Dodatkowo na mikserach ustaw pracę serwa w pełnym zakresie. Złożona -100, rozłożona +100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufik Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Sam zawias ma taki ograniczony zakres ruchu, co pokazałem na zdjęciu. Montując go od góry, wychylenie jest trochę większe. Może i klapy są zbędne, ale zawsze to jakieś nowe doświadczenie które pewnie kiedyś się przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Możesz obciąć niepotrzebne elementy z dziurkami, powiększy Ci się wychylenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufik Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Ten element nie przeszkadza, blokuje się parę mm wcześniej;) Nazywają to w sklepie zawiasem do klap, a do niczego mi to nie pasuje. Jeśli ktoś potrzebuje taki wynalazek to oddam 6 szt. W abc jest jeszcze coś takiego: http://abc-rc.pl/p/108/1975/zawias-do-klap-lotek-27mm-11mm-przyklejany-zawiasy-akcesoria-modelarskie-drobnica.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Rzeczywiście, mam takie same, zmierzyłem, maksymalny wychył to 52 stopnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufik Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Zamówie jeszcze takie, już to lepiej wygląda:) Najlepsze byłyby Fun Cub`owe, ale nie widzę nic takiego w naszych sklepach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 To kup te od FunCuba wtedy będziesz miał tak jak na fotce http://www.rcpitstop.pl/pl/p/Zestaw-elementow-mocujacych-do-klap-702010-FunCUB/3895 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufik Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 A jednak się znalazły, również tutaj http://modele-katowice.pl/p/446/15564/fun-cub-komplet-dzwigni-fun-cub-czesci-do-samolotow-samoloty-i-osprzet.html tylko ta cena... Sprawdze jeszcze te z abc, powinno być lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufik Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Klapy zamontowane, wyregulowane i zaprogramowane:) Teraz najgorsze, czyli oblot tego wynalazku:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JumperTomek Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 I jak, już po oblocie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufik Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Wynalazek oblatany już miesiąc temu, jest mała różnica;) To był pierwszy lot i lądowanie z klapami : Mobius poleciał na gwarancje do Chinczyka i niestety nie ma innych filmów. Dzisiaj miały być kolejne próby, niestety zachciało mi przetestować podwozie i skończyło się to tak:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Nie lepiej było rozłożyć trzy elementy drabiny i sięgnąć ręką ? Czy pilot ma lek wysokości ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufik Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Pilot robił zdjęcie;) to nie było tak łatwe jak wydaje się na fotce;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 A to taki bohater z Ciebie ..... my do takich trudnych zadań mamy szwagra, jest wysyłamy własnie tam gdzie można spaść albo gdzie można się czymś pobrudzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi