Marek C Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Po 15 latach czekania pora model wykończyć. Rozpiętość 1500mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Zasiadam na widowni z niecierpliwością na kolejne postępy w pracy nad modelem. Piękna robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek C Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Przy budowie czas szybko płynie więc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baster45 Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Kurcze piękny samolot. Wykonanie super ;D Powiedz mi ty go malowałeś czy to jest folia ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek C Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Kadłub z usterzeniem malowany lakierami samochodowymi cienkie warstwy , dlatego maluje sam . Skrzydła pokryje folią oracover . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicior Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Producent podaje jakąś przewidywaną wagę do lotu? Model piękny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Fajny model, jaka jest waga pustego modelu i jaki silnik do niego masz zamiar włożyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek C Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Gotowy do lotu na 10-tce żarowej ważył 3,5 - 3,6 kg w zależności od wykonania. Prototyp był napędzany elektrykien na 30 ogniwach ni-cd , ważył 4,2 kg i latał dobrze . Pusty zważe jutro to napiszę . Kupiłem Os-max GT 22 benzyna będzie rakieta . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Przy tej rozpiętości na tym GT22 to na pewno będzie rakieta, mam model akrobata z silnikiem 20 cc benzyna roz. 1600 i około 4,4 kg wagi, myślałem że to o wiele za dużo ale daje spokojnie radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek_9000 Opublikowano 6 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 rozpiętość 1500m? spory model, jakiś duży silnik będzie potrzebny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeron1 Opublikowano 6 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Kółeczko ogonowe połącz sprężynkami, uchronisz kierunek i serwo. Serwa montuj w okolicy środka ciężkości bo będziesz miał problem z wyważeniem laminatowe kadłuby z kierunkiem są stosunkowo ciężkie . Ja bym w ten model wsadził lekką mocną żarówkę 10cm3 i dążył do jak najmniejszej masy całego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek C Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Dobra rada z tym kółkiem , dzięki . Waga pustego modelu 2,3 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 6 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Może być ciężko uzyskać dobrą wagę, myślę że jak dasz radę uzyskać około 4 kg. to będzie dobrze. Silnik waży chyba z 1 kg. zostaje 700 g. a to nie wiele żeby wyposażyć model wraz z paliwem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek C Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Zgadza się co do wagi , kompletny silnik waży 1 kg . Akrobatka 3 D z tego nie będzie tylko Red Bull Air Race . Latałem kiedyś w F5D , więc lubię latać szybko . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Marek ja na twoim miejscu wagą bym się za bardzo nie przejmował, ja zbudowałem Extrę roz. 1550 mm. z silnikiem 15 cc 4t. i wagą z paliwem około 3700 g. i model lata bardzo fajnie, 3D raczej odpada ale ogólnie jest ok. Filmik z moją extrą. http://youtu.be/Mj-FCWhJfC8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek C Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 O matko ! super . Skrzydła wykończone . Konstrukcja , styro pokryte topolą oklejone oracower . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baster45 Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 No idzie ci to super.. Kopyto do kabiny masz czy dopiero będziesz robić ? Jaka ci waga wyszła bez osprzętu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Kurcze, ten kolor foli fajnie dopasowałeś niczym się nie różni od lakieru, no i te wykonanie naprawdę świetne, Kombinuję zrobić coś z laminatu i mam taką prośbę, zważył byś sam kadłub ze statecznikami, bo przypuszczam że skrzydła lekkie nie są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek C Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Kopyta do kabiny nie mam , będzie laminatowa . Waga bez osprzętu 2,3 kg . Kolor , kupujesz folię i do niej dobierają kolor lakieru w mieszalni . Waga poszczególnych elementów : skrzydło - 610 g kadłub - 1000 g stat. poz. - 180 g resor - 116 g ster kier. - 53 g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek C Opublikowano 25 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Napęd steru kierunku i kółka , gotowy ! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi