Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kadłub z usterzeniem malowany lakierami samochodowymi  cienkie warstwy , dlatego maluje sam . Skrzydła pokryje folią oracover .

Opublikowano

Gotowy do lotu na 10-tce żarowej ważył 3,5 - 3,6 kg w zależności od wykonania. Prototyp był napędzany elektrykien na 30 ogniwach ni-cd , ważył 4,2 kg i latał dobrze . Pusty zważe jutro to napiszę .

Kupiłem Os-max GT 22 benzyna będzie rakieta .

• Lubię to 1
Opublikowano

Przy tej rozpiętości na tym GT22 to na pewno będzie rakieta, mam model akrobata z silnikiem 20 cc benzyna roz. 1600 i około 4,4 kg wagi, myślałem że to o wiele za dużo ale daje spokojnie radę.

Opublikowano

Kółeczko ogonowe połącz sprężynkami, uchronisz kierunek i serwo. Serwa montuj w okolicy środka ciężkości bo będziesz miał problem z wyważeniem laminatowe kadłuby z kierunkiem są stosunkowo ciężkie . Ja bym w ten model wsadził lekką mocną żarówkę 10cm3 i dążył do jak najmniejszej masy całego modelu.

Opublikowano

Może być ciężko uzyskać dobrą wagę, myślę że jak dasz radę uzyskać około 4 kg. to będzie dobrze.

Silnik waży chyba z 1 kg. zostaje 700 g. a to nie wiele żeby wyposażyć model wraz z paliwem.

Opublikowano

Zgadza się co do wagi , kompletny silnik waży 1 kg . Akrobatka 3 D z tego nie będzie tylko Red Bull Air Race . Latałem kiedyś w F5D , więc lubię latać szybko .

Opublikowano

Marek ja na twoim miejscu wagą bym się za bardzo nie przejmował, ja zbudowałem Extrę roz. 1550 mm. z silnikiem 15 cc 4t. i wagą z paliwem około 3700 g. i model lata bardzo fajnie, 3D raczej odpada ale ogólnie jest ok.

Filmik z moją extrą.

http://youtu.be/Mj-FCWhJfC8

Opublikowano

No idzie ci to super.. :D

Kopyto do kabiny masz czy dopiero będziesz robić ?

Jaka ci waga wyszła bez osprzętu ?

Opublikowano

Kurcze, ten kolor foli fajnie dopasowałeś niczym się nie różni od lakieru, no i te wykonanie naprawdę świetne,

Kombinuję  zrobić coś z laminatu i mam taką prośbę, zważył byś sam kadłub ze statecznikami, bo przypuszczam że skrzydła  lekkie nie są.

Opublikowano

Kopyta do kabiny nie mam , będzie laminatowa . Waga bez osprzętu 2,3 kg . Kolor  , kupujesz folię i do niej dobierają kolor lakieru w mieszalni .

Waga poszczególnych elementów :

skrzydło - 610 g

kadłub - 1000 g

stat. poz. - 180 g

resor - 116 g

ster kier. - 53 g

• 2 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.