Marek C Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zamontowałem wlew paliwa i wyłącznik zapłonu . Wlew własnego wykonania bo fabryczny za duży .
Marek C Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Żeby mało wycinać otworów w masce postanowiłem wykonać nowy tłumnik . 1
mr.suchy Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Marek wrzucaj więcej zdjęć żeby człowiek mógł nacieszyć oczy :-)
Marek C Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Proszę bardzo . Zamontowane dwie wersje tłumnika . Mój tłumnik ze skośnym wylotem , jest bliższy oryginałowi. Po odpaleniu silnika brak różnicy do fabrycznego . Zmontowałem cały model i zważyłem , waga wyniosła 4,2 kg . Nieżle , tylko jest mały problem . Wyważenie wyszło trzy cm za środkiem ciężkości , więc bez ołowiu na dziub się nie obejdzie .
M.Ch. Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Witam, 3D oprócz wagi dyskwalifikuje to, że lotki są poza strumieniem zaśmigłowym. Co nie zmienia faktu, że to bardzo ladny model i perfekcyjne wykonanie! Czyjej produkcji jest ta Extra? Wysyłane z mojego ST27i za pomocą Tapatalk 2
Marek C Opublikowano 1 Maja 2015 Autor Opublikowano 1 Maja 2015 To nie jest model 3D , a jak by był to bym go opisywał w dziale modeli 3D . Dla mnie model ma latać jak prawdziwy samolot , a nie wisieć na śmigle i majdać sterem kierunku po trawie . Model jest mojej produkcji , posiadam formy . Pozdrawiam Marek 2
M.Ch. Opublikowano 1 Maja 2015 Opublikowano 1 Maja 2015 To nie jest model 3D , a jak by był to bym go opisywał w dziale modeli 3D . Dla mnie model ma latać jak prawdziwy samolot , a nie wisieć na śmigle i majdać sterem kierunku po trawie . Model jest mojej produkcji , posiadam formy . Pozdrawiam Marek Witaj Marku, na pewno będzie latał jak prawdziwy samolot a z tym O.S. em na pokładzie będzie miał też niezłego kopa! Bardzo ładna i czysta robota. Z przyjemnością obserwuję relację. Modele budowane od podstaw samodzielnie pamięta się chyba najbardziej. Pisze chyba, bo sam jeszcze żadnego nie popełniłem - nie licząc małej halówki.
Marek C Opublikowano 1 Maja 2015 Autor Opublikowano 1 Maja 2015 Miło popatrzeć i lot na terenie Muzeum Lotnictwa .
franekz Opublikowano 2 Maja 2015 Opublikowano 2 Maja 2015 Marek ja na twoim miejscu wagą bym się za bardzo nie przejmował, ja zbudowałem Extrę roz. 1550 mm. z silnikiem 15 cc 4t. i wagą z paliwem około 3700 g. i model lata bardzo fajnie, 3D raczej odpada ale ogólnie jest ok. Filmik z moją extrą. http://youtu.be/Mj-FCWhJfC8 Odważnie tak miedzy domami Tu za to grozi rekwiracja sprzętu
idfx Opublikowano 2 Maja 2015 Opublikowano 2 Maja 2015 W PL też są odpowiednie przepisy co do odległości od zabudowań ... tym bardziej, że to nie był piankolot 700 gram. 1
Damian73 Opublikowano 2 Maja 2015 Opublikowano 2 Maja 2015 Odważnie tak miedzy domami Tu za to grozi rekwiracja sprzętu Piotr masz rację, z tym lataniem między domami, to był ostatni taki wybryk z mojej strony, w tym wieku wypadało by spoważnieć. 1
franekz Opublikowano 2 Maja 2015 Opublikowano 2 Maja 2015 No nie chciałem być aż tak poważnie zrozumiany . Ułańska fantazja że tak powiem
Rekomendowane odpowiedzi