Marek C Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zamontowałem wlew paliwa i wyłącznik zapłonu . Wlew własnego wykonania bo fabryczny za duży . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek C Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Żeby mało wycinać otworów w masce postanowiłem wykonać nowy tłumnik . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Marek wrzucaj więcej zdjęć żeby człowiek mógł nacieszyć oczy :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek C Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Proszę bardzo . Zamontowane dwie wersje tłumnika . Mój tłumnik ze skośnym wylotem , jest bliższy oryginałowi. Po odpaleniu silnika brak różnicy do fabrycznego . Zmontowałem cały model i zważyłem , waga wyniosła 4,2 kg . Nieżle , tylko jest mały problem . Wyważenie wyszło trzy cm za środkiem ciężkości , więc bez ołowiu na dziub się nie obejdzie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Piękna robota !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Witam, 3D oprócz wagi dyskwalifikuje to, że lotki są poza strumieniem zaśmigłowym. Co nie zmienia faktu, że to bardzo ladny model i perfekcyjne wykonanie! Czyjej produkcji jest ta Extra? Wysyłane z mojego ST27i za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek C Opublikowano 1 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 To nie jest model 3D , a jak by był to bym go opisywał w dziale modeli 3D . Dla mnie model ma latać jak prawdziwy samolot , a nie wisieć na śmigle i majdać sterem kierunku po trawie . Model jest mojej produkcji , posiadam formy . Pozdrawiam Marek 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 To nie jest model 3D , a jak by był to bym go opisywał w dziale modeli 3D . Dla mnie model ma latać jak prawdziwy samolot , a nie wisieć na śmigle i majdać sterem kierunku po trawie . Model jest mojej produkcji , posiadam formy . Pozdrawiam Marek Witaj Marku, na pewno będzie latał jak prawdziwy samolot a z tym O.S. em na pokładzie będzie miał też niezłego kopa! Bardzo ładna i czysta robota. Z przyjemnością obserwuję relację. Modele budowane od podstaw samodzielnie pamięta się chyba najbardziej. Pisze chyba, bo sam jeszcze żadnego nie popełniłem - nie licząc małej halówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Śliczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Tak ten model lata na OS max .61 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek C Opublikowano 1 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Miło popatrzeć i lot na terenie Muzeum Lotnictwa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franekz Opublikowano 2 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Marek ja na twoim miejscu wagą bym się za bardzo nie przejmował, ja zbudowałem Extrę roz. 1550 mm. z silnikiem 15 cc 4t. i wagą z paliwem około 3700 g. i model lata bardzo fajnie, 3D raczej odpada ale ogólnie jest ok. Filmik z moją extrą. http://youtu.be/Mj-FCWhJfC8 Odważnie tak miedzy domami Tu za to grozi rekwiracja sprzętu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 2 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 W PL też są odpowiednie przepisy co do odległości od zabudowań ... tym bardziej, że to nie był piankolot 700 gram. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 2 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Odważnie tak miedzy domami Tu za to grozi rekwiracja sprzętu Piotr masz rację, z tym lataniem między domami, to był ostatni taki wybryk z mojej strony, w tym wieku wypadało by spoważnieć. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franekz Opublikowano 2 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 No nie chciałem być aż tak poważnie zrozumiany . Ułańska fantazja że tak powiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi