Skocz do zawartości

Pruszków Mistrzostwa Świata FAI Halowych Modeli Akrobacyjnych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Były dzisiaj  dwie relacje w TVP INFO , dowiedziałem się że modele ważą 38gr , hmm duży postęp w ubiegłum roku najlżejszy ważył chyba 68 gr , no i mamay zawodników z Czechosłowacji  :) ,byłem w ubiegłym roku impreza naprawdę SUUUUUPER !!!!  a kibiców jak na lekarstwo , będę w piątek i sobotę , już nie mogę się doczekać .

Opublikowano

sobota 21 marca

• Polish Challenge – zawody modeli zdalnie sterowanych, latających freestyle do muzyki (tzw. AeroMusicals)
  • Indoor Airshow – dwugodzinne pokazy modeli halowych specjalnego przeznaczenia. Widowisko (przy blasku kolorowych świateł i muzyce) poprowadzi red. Radek Brzózka – gospodarz programu TVP „Jak to działa?”. Modelarze zaprezentują między innymi: wielki model „Lazy-Bee” o rozpiętości 2 m, holujący transparent, latającą półmakietę polskiego bombowca „Łoś” o rozpiętości skrzydeł 3 m!, halowe modele do walki powietrznej Aircombat, wyścigi modeli Air Race (miedzy pylonami), bicie rekordu świata długotrwałości lotu modelu szybowca halowego wyrzucanego z ręki (aktualny rekord wynosi 1 min 32,2 sek), lot synchroniczny czterech modeli halowych RC, w wykonaniu pilotów z Aeromodelklubu (Piotra, Igora, Mateusza i Wiktora). Ukoronowaniem Indoor Airshow będą występy nowych mistrzów świata w akrobacji precyzyjnej F3P oraz zwycięzców Polish Challenge latających do rytmów muzyki.

Opublikowano

Obiecana statystyka aparatur. Nie dałem rady zebrać wszystkich danych, ale to co zebrałem wygląda tak:

suma       44

futaba     17

jr               9

spektrum   8

jeti             6

multiplex     2

aurora       1

graupner   1

Próbka tego co stracili ci którzy nie przyjechali.

http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/10,88291,17638916,Szybowce_i_bombowce_lataly_w_Pruszkowie__Mistrzostwa.html

• 2 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.