Danon Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Witam! A wiec z braku modeli, którymi mógłbym poćwiczyć podstawowe figury akrobacyjne postanowiłem zbudować właśnie ten model. Dotychczasowe postępy w pracy : cdn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Jeżeli nie wzmocnisz kadłuba to cienko widzę te loty. Przy nawet delikatnym lądowaniu to masz podwozie wyrwane i kadłub rozwalony. Zrób jakieś wzmocnienia. Pozdro powodzenia w budowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrKR Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Witam. Swego czasu wykonałem 2 takie modele i całkiem nieźle się nimi latało. W moich kadłub wykonany był z depronu 3 a w części od silnika do końca skrzydła podwójnie. Dodałem też listewki sosnowe 5x3 od wręgi silnikowej do końca kadłuba. Podwozie zamontowane zostało na sklejce 3 mm. Tutaj filmik z lotu mojego egzemplarza http://video.google.pl/videoplay?docid=5198992722799497971 W chwili obecnej mam jego wersję balsową. A do soboty zamierzam zamontować w nim spalinkę OS 15 LA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.