rozrabiaka Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Witam, mam pożyczonego cc3d, ustawienia przeszedłem bez problemu. W nadajniku mam wybrany tryb jako samolot, ponieważ gdy wybierałem helikopter to konfigurator nie chciał przejść przez hold mode throttle. Problem jest taki, że na 1/4 przepustnicy startują dwa silniki (chyba 1 i 3 - nie pamiętam w tej chwili) w pobliżu 1/2 startuje silnik następny a powyżej 1/2 przepustnicy dopiero czwarty silnik rusza gdy quad jest już lekko przechylony. Co muszę zmienić w ustawieniach cc3d aby ruszamy wszystkie jednakowo? Chyba, że tak ma być...? Pozdrawiam, Grzegorz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazar1703 Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 U mnie było podobnie jak próbowałem w domu ostrożnie i powoli przesuwać przepustnice. Przy oblocie dałem drąg na1/2(zdecydowanie) możne ciut więcej i od razu poszedł w górę wszystkie silniki ruszyły bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balirc Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Musisz skalibrować regulatory 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donaro Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Skalibruj akcelerometr, skalibruj regulatory i wyważ model. U mnie wstaje najpierw przód modelu bo póki co mam baterią dłuższą i ciąży na tył ale nowe nanotechy są krótsze i będzie ok. Jak wejdziesz w ustawienia OP to tam w zakładce SYSTEM wyświetla ci się horyzont. zobacz czy jest w poziomie. Jeśli nie to skalibruj go jeszcze raz. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Tak jak napisali poprzednicy - jezeli nie rowno startuja Ci regultory tzn ze musisz przeprowadzic ich kalibracje. Inaczej CC3D nie bedzie poprawnie startowal. Musisz tez okreslic minimalna wartosc sygnalu, przy ktorej regultory startuja. Inaczej w czasie manewrow moze dojsc do zatrzymania silnikow. Ja dzisiaj oblatalem nowa konstrukcje z CC3D i po przelozeniu bebechow okazalo sie ze zle skonigurowalem regulatory w Ground Station (byly przypisane do zlych kanalow), przez co quadro przy starcie albo podrywal dupe, albo kladl sie na bok. Dopiero prawidlowe podpiecie zaowocowalo poprawnym startem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozrabiaka Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Regulacja ESC pomogła, dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi