Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobre pytanie i z czego zrobić wieżyczkę?

Model to Gaupner 2CT

Model to Discus 

Pawle ja osobiście kąty bym zostawił na 0 a ustawiał  bym je w locie na silniku SW I SK :)

Ale to moje zdanie wszystko zależny od wprawy w latniu :D

Opublikowano

Krzysiek zastanawiam się czy warto zastosować to w Blaniku ,gdzie na wieży bedzie około 300 gram i na ile to wpłynie na stateczność modelu środki masy się poprzesuwają 

post-741-0-98513200-1427831947_thumb.jpg

Opublikowano

Przy tej wielkości modelu to niewiele zerknij 

ps. kiedy planujesz loty z holownikiem podpiło bym się z Dianą ;)

Opublikowano

Pawle wiem fimik dałem poglądowo bo widać, że raczej napędy mają na zero na stronie Nastika z napędem jest rysunek, który dużo wyjaśnia moim zdaniem.

O Piłę będę się dopytywał :)

TM_0201111dims.jpg?osCsid=1d83d41eff74a8

Opublikowano

film jest zajebisty kusi nawet napęd EDF systems tylko nie mam pojęcia gdzie zakupić w kraju -korci mnie naped inny ,ta wieża z nastika z silnikiem EMax GT3526\04 chyba da rade na 4s

Opublikowano

po analizie filmu podpietego przez horn3t Krzyśka i konsultacjach z poznańskimi kolegami od silników odrzutowych zapadła decyzja i zakup turbiny EDF 90 [ciąg dziś sprawdzony na 6s 3,1 kg ] turbina firmy Leopardhobby 

post-741-0-21591200-1428084642_thumb.jpg

Opublikowano

Ciekawy jestem jak to będzie sprawowało, jakiej pojemności przewidujesz pakiet?

Opublikowano

Witaj,

mam pytanie gdzie kupiłes turbinę EDF 90  która jest na zdjęciu budując Bociana mysle o takim rozwiązaniu bo z holowaniem trochę krucho na lotnisku.

Opublikowano

była wyprzedaż w MODELEMAX i ostatnią podjołem ,jak masz możliwości  HOBBYKING -Mercury Alloy 90 EDF cena 163 EU  ciąg na 6s 3500 g ,a na 8 s  4500g  regulator zalecają 125A   jest wydajniejsza od mojej i lżejsza a i KV 1900\  v  .Moja z LEOPARD ma 6 łopatek a Mercury 8 łopatek i tu chyba jest ta wydajność w ciągu turbiny  [na youtube znajdziesz filmy z testami tych turbin]

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.