Pablo_433 Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 prosze o podpowiedz jakie kąty silnika w takim napędzie szybowca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mozart Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Dobre pytanie i z czego zrobić wieżyczkę? Model to Gaupner 2CT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 ponawiam zapytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okruszek Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Mozart - Tu masz linka do wieżyczki http://www.nastik.pl/wieza-napedowa-makiet-szybowcow-p-5424.html Zrobić ? Hmm, możesz z styro wystrugać wieżyczkę, a potem na to laminat ;] modelarstwo zmusza do myślenia ;] Z kątami to bym próbował różne ustawienia, aż byłbym zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Dobre pytanie i z czego zrobić wieżyczkę? Model to Gaupner 2CT Model to Discus Pawle ja osobiście kąty bym zostawił na 0 a ustawiał bym je w locie na silniku SW I SK Ale to moje zdanie wszystko zależny od wprawy w latniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Krzysiek zastanawiam się czy warto zastosować to w Blaniku ,gdzie na wieży bedzie około 300 gram i na ile to wpłynie na stateczność modelu środki masy się poprzesuwają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Przy tej wielkości modelu to niewiele zerknij ps. kiedy planujesz loty z holownikiem podpiło bym się z Dianą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 ja mam Blanika SebArt 3,30 i około 5,3 kg a hole to jak Bartek wróci i pogoda bedzie odpowiednia w Pile na lotnisku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Pawle wiem fimik dałem poglądowo bo widać, że raczej napędy mają na zero na stronie Nastika z napędem jest rysunek, który dużo wyjaśnia moim zdaniem. O Piłę będę się dopytywał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 film jest zajebisty kusi nawet napęd EDF systems tylko nie mam pojęcia gdzie zakupić w kraju -korci mnie naped inny ,ta wieża z nastika z silnikiem EMax GT3526\04 chyba da rade na 4s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 po analizie filmu podpietego przez horn3t Krzyśka i konsultacjach z poznańskimi kolegami od silników odrzutowych zapadła decyzja i zakup turbiny EDF 90 [ciąg dziś sprawdzony na 6s 3,1 kg ] turbina firmy Leopardhobby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Ciekawy jestem jak to będzie sprawowało, jakiej pojemności przewidujesz pakiet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 mam 5000 mah 6 s 40\80 C FOXY tyle jest na maxa do tej turbiny przewidziane 6s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Będzie nieźle gwizdać Robi wrażenie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Witaj, mam pytanie gdzie kupiłes turbinę EDF 90 która jest na zdjęciu budując Bociana mysle o takim rozwiązaniu bo z holowaniem trochę krucho na lotnisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 była wyprzedaż w MODELEMAX i ostatnią podjołem ,jak masz możliwości HOBBYKING -Mercury Alloy 90 EDF cena 163 EU ciąg na 6s 3500 g ,a na 8 s 4500g regulator zalecają 125A jest wydajniejsza od mojej i lżejsza a i KV 1900\ v .Moja z LEOPARD ma 6 łopatek a Mercury 8 łopatek i tu chyba jest ta wydajność w ciągu turbiny [na youtube znajdziesz filmy z testami tych turbin] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Wielkie dzięki Wesołych swiąt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JMRC Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Panowie, zamiast montować na sztywno, może pokusicie się na dorobienie pantografu jak w przypadku Ceflix 450?Wesołych świąt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Tylko napęd edf do szybowca? na pewno będzie gorzej z windował jak śmigło. Wierzę do Discusa można zastosować z DG1000 np od Ikara http://www.rc-ikar.pl/cennik/kglider.html na pewno sprzeda i wyśle samą wieżę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Przy ciągu 3.5kg ta wieżyczka przekręci się szybciej niż śmigło. Mam gdzieś tą z DG100. To planktona się nadaje, ale nie dalej.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi