bzik4 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Jak w temacie, kupiłem sobie Lipolka Fullymaxa 1000mAh i nawet jak go wychechłam do zera czyli do takiego stanu że silnik zatrzymuje się po kilku sekundach, to podczas ładowania ładowarką Schark 10 prądem 0,4A nie wlezie do niego więcej niż 750-760mAh to normalne? :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Lipoli niemozna rozładowywać do zera ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 w zasadzie tyle to wiem ale to by oznaczało że kupując lipola 1000mAh dostajemy do zużycia tylko 750? Chyba że mój Lipolek jest walnięty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 w zasadzie tyle to wiem ale to by oznaczało że kupując lipola 1000mAh dostajemy do zużycia tylko 750? Chyba że mój Lipolek jest walnięty! Większość li poli tak ma.... trzeba trafić ... dla przykładu do mojego 1800 mAh nie wchodzi więcej niż 1600 i od początku tak było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 no to już jestem spokojny 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 no to już jestem spokojny 8) I jeszcze jedno : W miarę użytkowania li pola jego pojemność będzie spadać Lepiej o tym wiedzieć niż później nie potrzebnie się denerwować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 mieliśmy ze znajomymi kilka fullymaxów i jak były nowe to zawsze miały ciut więcej niż deklarowana pojemność więc twój o ile jest nowy to tez powinien koło 1000 lub nawet więcej mieć. 750 to już mocno sfatygowany akum będzie miał. wg mnie albo akum uszkodzony, albo używany albo ładowarka oszukuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 mieliśmy ze znajomymi kilka fullymaxów i jak były nowe to zawsze miały ciut więcej niż deklarowana pojemność więc twój o ile jest nowy to tez powinien koło 1000 lub nawet więcej mieć. 750 to już mocno sfatygowany akum będzie miał. wg mnie albo akum uszkodzony, albo używany albo ładowarka oszukuje Fullymax'a też mam i rozładowanie go w ten sposób który opisał bzik4 nie ma sensu. Mój pakiet nawet jeśli zejdzie już do momentu opisanego przez bzika w którym silnik rusza by po chwili się zatrzymać nie osiąga "zera". Napięcie jest nadal na poziomie ok 10.30 V więc myślę że tutaj jeszcze zostaje trochę pojemności i dlatego nie wchodzi zbyt wiele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 A jakie jest napiecie bezposrednio po podlaczeniu akusa do ladowarki?? Wszystko zalezy od napiecia, przy ktorym obcina regulator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Tego w tej chwili nie jestem w stanie stwierdzić,ale jutro sprawdzę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 a ja zauważyłem że jak rozładowywuję akku do 9V to wychodzi więcej z niego niż podczas ładowania od 9V do 12.6 :shock: czy to może tylko ładowarka oszukuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 odnalazłem brakujące 250mAh :lol2: okazało się że po naładowaniu pakietu, dwie cele mają po 4,23V a jedna ma 3,9V, naładowałem ją indywidualnie i zobaczę teraz przez kilka cyki jak się będzie zachowywała, jeśli coś będzie nie tak, będę reklamował lipolka bo ma on zaledwie 3 tygodnie i jakieś 12 cykli pracy a takie "rozjechanie" cel po tak krótkim czasie chyba nie wróży nic dobrego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 dwie cele mają po 4,23V To lepiej od razu je reklamuj. I jak najszybciej rozładuj do 4,2[V]. 4,23[V] to stanowczo za dużo dla nich. Długo raczej Ci nie pochodzą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 rozładowałem 10 minut później jak tylko to stwierdziłem teraz ładuję każdą celę osobno zobaczymy co z tego wyjdzie EDIT po naładowaniu wszystkich cel osobno długość lotu wydłużyła się o 3 minuty a teraz podczas ładowania prądem 0.5C lipolek wziął 1015mAh :rotfl: zobaczymy jak jutro polata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.