Zapi29 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Witam Posiadam aparature turnigy 9xr. Zamontowany jest w niej modul nadawczy z mozliwoscia telemetri a takze odbiornik z telemetria. Teraz moje pytanie jak przerobic taka aparature zeby na ekranie aparatury wyswietlało parametry telemetri tj napiecie pakietu w modelu. Wiem ze mozna dokupic osobny wyswietlacz ale wolalbym zeby wyswietlało to w aparaturze. Jak by ktos mogl podpowiedziec to byłbym bardzo wdzieczny;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Wszystko pisze tu https://code.google.com/p/er9x/ sory też nie znam angielskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Ja robiłem robiłem wg. tej instrukcji. Od razu dodam: W załączniku jest opis modyfikacji tylko jednej linii: Tx z nadajnika. aparatura będzie wyświetlać dane. OpenTx posiada też możliwość programowania nadajnika np. wartości alarmów, można dać dla każdego modelu inne. W tym wypadku konieczne jest poprowadzenie drugiej linii, - nie jest to opisane w tym poradniku trzeba poszukać w google Ja tego nie robiłem alarmy zaprogramowałem raz z FLD-02. Converting 9XR to FrSky Telemetry.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandyr Opublikowano 14 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Moje pytanie brzmi co i jak z modułem Xjt... ??? wszędzie opisy djt Lecz nic nie znalazłem pod xjt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandyr Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Oj tak 9xr pro ma już wiele udogodnień takich jak właśnie mod z telemetrią ; mod głosowy; podświetlenie itp... problem w tym że ja mam 9x ale dzięki za chęci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi