Gość slawekmod Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Miałem kiedyś depronowego górnopłata (samoróbka) i założyłem mu silnik własnej roboty-3-fazowy 16-zwojowy motorek z 12 magnesami 7x7x3.średnica zewnętrzna wirnika ok 45mm.Model miał 1m rozpiętości i 20cm cięciwy.Akumulator to gws 11.1v 1300mAh.Silnik napędzał śmigło 12x6.Model ważył niecałe 500 g.Jak dałem drążek gazu na full to szedł jak rakieta do góry.przy drążku ustawionym na 1/3 silnik pobierał 2,3-2.5A i można było latać tym modelem ok 20-25 minut.Trzeba przyznać że motor ma duży moment obrotowy ale nieduże obroty, najlepiej pracuje z dużymi śmigłami.Jeżeli będzie taka potrzeba mogę wrzucić wieczorem fotki tego silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Z tymi fotkami to prosze bardzo ,bo ja jestem ciekawy jak on wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Obiecane fotki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Wygląda lepiej od niektórych kupnych a osiągi też ma niesamowite po prostu gratuluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzisiek Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Cicho bo do czegoś się w planach dokopałem.czy to nie to ? Obrazek Tam pisze 6 stopni a nie 10 jak ktoś mi zaproponował. Ja mam też ten model i od tego samego autora (z Allegro). To jest P-92 ECHO. Zrobiłem go w ub. roku. W plananch (format cdr) oczywiście jest wznios i wszystko dokładnie rozrysowane. Ja oczywiście dorobiłem lotki na 2 serwa. Na dzien dzisiej szy tylko lekkiej modyfikacji uległa elektronika tzn. silnik, pakiet li-pol i inna aparatura. Model pięknie lata właściwie sam lata. Wieczorem wrzucę zdjęcia ale dla tych co chcą już go obejrzeć to zapraszam na skromną stronkę modelarzy z Siedlec: www.sgm.strefa.pl W dziale modele znajdziecie ten model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzisiek Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 A co myślicie o tym: http://www.airhobby.pl/product_info.php?cPath=26_28_76&products_id=398 I czy ten silnik da sie mocować odwrotnie? Ja latałem P-92 na słabszym silniku GWS GWBLM002 i pięknie latał. Ale to też zależy od wagi modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.