Milko Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Witam. W dniu 3 maja odbędą się pokazy modelarskie( z naciskiem na szkutnictwo, ale również lotnictwo RC, rakiety itp.), na dorzeczu Skawinki w Skawinie.Jest to impreza na której można pooglądać jak i dołączyć się -polatać po pływać swoimi sprzętami :wink: ,również zielony teren jest fajny do spędzenia na "łonie natury" weekendu :wink: . Na nieco większą imprezę w tym miejscu zapraszam już 8 czerwca podczas dni Skawiny , wtedy odbywają się Małopolskie zawody modeli pływających, zazwyczaj jest wtedy więcej do zobaczenia :wink:, jak i więcej modelarzy się zjeżdża, lecz w obu przypadkach o ile pogoda dopisuje jest równie ciekawie. . Niżej mapka dojazdu jak i fotki z minionych lat - Zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Witaj, Paweł czy ty bedziesz na tej imprezie .... Jak tylko pogoda bedzie OK to chetnie przyjade. zabiorę ze sobą jakieś modeliki (ze 2). Czy jeszcze ktoś się za zamiar wybrać na tą imprezke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 O której początek imprezy, może i ja bym sie zjawił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Paweł podaj więcej szczegółów .... o której początek gdzie ewentualnie się spotkamy może być ciekawie. Przy okazji popstrykam trochę fotek "szkutnikom" na moją strone ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Powiem tak ta "impreza" podczas obchodów 3 Maja, to zapewne będzie kilka modeli łódek jakieś samoloty rakiety można wpaść ale myślę że jeśli się ma jechać z dalsza to lepiej zebrać się na te zawody najprawdopodobniej pierwszy weekend czerwca, wtedy jest rywalizacja i zjawia się o wiele więcej uczestników, ja raczej będę ale jest to, zależne od pracy taty, ale myślę że dotrę :wink: . Biorę Guppiego tyle że miejsca na loty jest tyle co na fotce i tu rożnie z większymi modelami może być :| . Na stronie Skawiny jest podane że:"od godz. 13.00 - pokazy modeli latających na Starorzeczu Skawińki, zorganizowane przez uczestników pracowni modelarskiej CKiS"ja będę pewnie od ok. 11 ale dokładnie podam jak wrócę do domu i przedzwonię- dowiem się na co można tam w tym roku liczyć. Myślę że jeszcze dziś podam dokładniejsze info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deem Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 tyle że miejsca na loty jest tyle co na fotce i tu rożnie z większymi modelami może być :| ....start też tylko z ręki. Nawet delikatne lądowanie kończyło się kapotażem. Swoją drogą mogli by przed imprezą porządnie wykosić. W zeszłym roku polatałem ale trochę „na siłę”, okoliczne drzewa też lataniu nie sprzyjają. Niemniej warto przyjechać, atmosfera jest bardzo przyjemna. W razie czego jak będziecie mieć „parcie na latanie” to w drodze powrotnej zapraszam do siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Witam, i jak panowie kto wybiera się na tą imprezke .... wyglada na to iż pogoda bedzie w miarę OK wiaterek 4-7 m/s :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Ja będę na pewno o ile nie będzie "lało" ale dopiero koło 12.30-13 :wink: Niestety tylko z jednym modelem latającym, nie wyrobiliśmy się ze skończeniem łodzi więc one dopiero w czerwcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Kurcze nadal się zastanawiam czy jechać czy nie .... dwa modele gotowe do drogi ;D Panowie a kto z was bedzie na 100% ... bo trochę głupio mi bedzie jechać taki kawałek drogi w ciemno gdyż nie mam tam znikim kontaktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Ja jadę na 100% o ile nie w stanę a za oknem stały "opad" :wink: , pakiety naładowane reszta należy do pogody . Ale z drugiej strony od ciebie meloow jest to kawał ,a praktycznie nie wiadomo co tam będzie, co byś nie jechał takiej drogi ,a tam nie polatają bo wiać będzie :| . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 eeh to tylko godzinka drogi a jak braknie warunków do latania to przynajmniej stateczki pooglądam i porobie foteczki na moja stronke ... waruniekm wyjazdu jest pogoda ... ale rano sprawsdze .... Milko jak możesz to dodaj mi na PW twój numer tel. i jak coś to bedze dzwonił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 4 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 No to pierwsza część za nami :wink: . Szczerze powiem myślałem że będzie gorzej a tu sporo modelarzy się zjechało i w jak zwykle miłej atmosferze spędziliśmy popołudnie trzeciego Maja. choć pogoda była nie pewna wiało raz mocniej raz słabiej udało się polatać ,pan Daniel(Deem) przewietrzył staudacher'a i przekonałem się co do zakupu w najbliższym czasie małej spalinki :wink: . Guppy tez powalczył z wiatrem Kilka fotek: Nasze rodzinne "stanowisko" :wink: Nasz mały slizg. A tu akcja ratunkowa po "dachowaniu" po 20min dopchnęli go do brzegu. Potwierdzona jest data zawodów- 8 Czerwca w Niedzielę. Zapraszam :wink: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 A jednak szkodza ze nie pojechałem .... ale u mnie ostro z rana padało i trochę sie obawiałem no cóż może nastepnym razem ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 To może 8 czerwca jakieś większe spotkanie forumowe ? Ja chętnie bym pojechał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Tu albumik z pokazów: http://picasaweb.google.pl/fotomilk/PokazyModelarskieWSkawinie?authkey=39rCaGnHKRg Niestety doszły mnie nieciekawe wieści że w tym roku w tym dniu na tym zielonym terenie ma odbyć się wiele innych atrakcji oprócz zawodów i miejsce może być zajęte co wyłączy możliwość latania :| Miejmy nadzieję że te prognozy sie nie sprawdzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 29 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Witam raz jeszcze. Zawody już w następną niedzielę 8 Czerwca, otrzymałem informator więc skany zamieszczam, jak widać przewidziano loty samolotami RC więc może się uda kilka kółek zrobić :wink: . ( a się udało mój Tatko na folderek się dostał ) Ja jadę zapewne na 9. aby się rozłożyć i rozgrzać :wink: . Zapraszam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Jest szansa na latania jak zabierzemy modele ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 30 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Myślę że nie ma problemu, zazwyczaj kto przyjechał ten wyciągał co miał i latał, tyle że nie wiadomo jak z tym miejscem w tym roku będzie, ale myślę że powinno się udać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.