Ejdzjan Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Witam kolegów. Czy ktoś posiada może taki silnik i mógł by mi powiedzieć jaką ma grubość piasty dokręcanej na inbusy ?? Kupiłem ten silniczek nie dawno i w pudełku producent dał piastę o grubości 6mm co na pierwszy rzut oka od razu mnie to zaskoczyło żeby do takiego silniczka który ma uciągu około 3kg była piasta o tak małej średnicy. Tym bardziej że piasta zaciskowa którą producent dodaje jako drugą ma średnice 8mm. Najgorsze jest to że założyłem ten silnik do modelu i w czasie lotu wyrwało mi śmigło z ta piasta. Co tu dużo mówić rozbiłem model dość mocno. Kilka dni temu zakupiłem nową piastę do tego silnika i sklep przysłał mi 6mm znowu szok dzwoniąc tam tłumaczyli się że innych nie maja. Dzisiaj tą piastę założyłem i podczas dokręcania śmigła nawet nie włączyłem silnika co się stało piasta się urwała. Po niżej fotki. Może ma ktoś taki silnik albo podobny i mógł by mi powiedzieć jaką ma piastę przy swoim silniku lub doradzić w jakim sklepie kupie piastę 8mm taka jak powinna być. Pozdrawiam Adrian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 W moim silniku Emax GT2820/06 (mniejszy od Twojego) piasta ma średnicę 8mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ejdzjan Opublikowano 3 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Aha no właśnie. Jednak muszę kupić piastę 8mm bo niema szans żeby 6mm wytrzymało przy takim silniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi