Ejdzjan Opublikowano 3 Maja 2015 Opublikowano 3 Maja 2015 Witam kolegów. Czy ktoś posiada może taki silnik i mógł by mi powiedzieć jaką ma grubość piasty dokręcanej na inbusy ?? Kupiłem ten silniczek nie dawno i w pudełku producent dał piastę o grubości 6mm co na pierwszy rzut oka od razu mnie to zaskoczyło żeby do takiego silniczka który ma uciągu około 3kg była piasta o tak małej średnicy. Tym bardziej że piasta zaciskowa którą producent dodaje jako drugą ma średnice 8mm. Najgorsze jest to że założyłem ten silnik do modelu i w czasie lotu wyrwało mi śmigło z ta piasta. Co tu dużo mówić rozbiłem model dość mocno. Kilka dni temu zakupiłem nową piastę do tego silnika i sklep przysłał mi 6mm znowu szok dzwoniąc tam tłumaczyli się że innych nie maja. Dzisiaj tą piastę założyłem i podczas dokręcania śmigła nawet nie włączyłem silnika co się stało piasta się urwała. Po niżej fotki. Może ma ktoś taki silnik albo podobny i mógł by mi powiedzieć jaką ma piastę przy swoim silniku lub doradzić w jakim sklepie kupie piastę 8mm taka jak powinna być. Pozdrawiam Adrian
karand Opublikowano 3 Maja 2015 Opublikowano 3 Maja 2015 W moim silniku Emax GT2820/06 (mniejszy od Twojego) piasta ma średnicę 8mm.
Ejdzjan Opublikowano 3 Maja 2015 Autor Opublikowano 3 Maja 2015 Aha no właśnie. Jednak muszę kupić piastę 8mm bo niema szans żeby 6mm wytrzymało przy takim silniku.
Rekomendowane odpowiedzi