albi78 Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Witam, Chciałbym na moim Pioneer-a 1400 zamontować FPV, dostałem od znajomego kamerę płytkową - wyjętą z jakiejś kamery kopułkowej do CCTV. Proszę o pomoc w jej zidentyfikowaniu (wydaje mi się, że jest to starsza wersja SONY 540TVL), ale nie jestem pewien. Może ktoś będzie mi w stanie to potwierdzić. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albi78 Opublikowano 8 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Witam, Celowo piszę post pod postem, bo sam znalazłem odpowiedź na nurtujące mnie pytanie i traktuje ten post jako odpowiedź. Kamera płytkowa pochodzi z kamery kopułkowej SAMSUNG SID-50. Według karty katalogowej producenta (w załączniku) ma 540 linii i przetwornik 1/3" Super HAD CCD (wydaje mi się, że to - "ten" - przetwornik SONY), dodatkowo wraz z połamaną oryginalną obudową do moich rąk trafiła płytka do obsługi menu - OSD - działa. Kamera ma dodatkowo system odszumiania SSNR II, i obiektyw f=3mm o kącie widzenia 120st. Bardzo proszę o opinie, czy ta kamera nadaje się Waszym zdaniem do FPV - czy jednak należy kupić coś innego? SID-50.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi