albi78 Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Witam, Chciałbym na moim Pioneer-a 1400 zamontować FPV, dostałem od znajomego kamerę płytkową - wyjętą z jakiejś kamery kopułkowej do CCTV. Proszę o pomoc w jej zidentyfikowaniu (wydaje mi się, że jest to starsza wersja SONY 540TVL), ale nie jestem pewien. Może ktoś będzie mi w stanie to potwierdzić. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
albi78 Posted May 8, 2015 Author Share Posted May 8, 2015 Witam, Celowo piszę post pod postem, bo sam znalazłem odpowiedź na nurtujące mnie pytanie i traktuje ten post jako odpowiedź. Kamera płytkowa pochodzi z kamery kopułkowej SAMSUNG SID-50. Według karty katalogowej producenta (w załączniku) ma 540 linii i przetwornik 1/3" Super HAD CCD (wydaje mi się, że to - "ten" - przetwornik SONY), dodatkowo wraz z połamaną oryginalną obudową do moich rąk trafiła płytka do obsługi menu - OSD - działa. Kamera ma dodatkowo system odszumiania SSNR II, i obiektyw f=3mm o kącie widzenia 120st. Bardzo proszę o opinie, czy ta kamera nadaje się Waszym zdaniem do FPV - czy jednak należy kupić coś innego? SID-50.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts